God smak med minimal innsats

Mat som lager seg selv er genialt når man har det for travelt til å stå på kjøkkenet. Idar Hålands enkle middag med storfekjaker smaker i tillegg kjempegodt.

Publisert: Publisert:

– Dette er den typen mat mor og mormor har servert meg opp gjennom årene, sier Idar Håland.

Kjøtthandleren fra Klepp løfter lokket av en gryte som har stått i ovnen over natten, og kraftig duft av kokt kjøtt siver ut i rommet. Det er ytterst få ingredienser som forårsaker duften, nærmere bestemt rødvin, oksekjaker, laurbærblad, salt og pepper.

– Du kan med fordeler ha litt grønnsaker i også. Litt løk og hvitløk, og kanskje litt gulrot og sellerirot gir ekstra dybde og litt sødme. Men det blir også kjempegodt med bare kjøtt, vin og krydder, og jeg synes det er et godt eksempel på at man kan få til mye med få råvarer og liten innsats, så lenge man tar tiden til hjelp, sier Håland.

Det tar lang tid å lage Idar Hålands møre oksekjaker, men det krever nesten ingenting arbeid.

Les hele saken med abonnement