H-I-L-L-A-R-Y med nye briller! Ingen fest har floppet mer

Tuva Ørbeck Sørheim kjøpte solbriller til den store festen som aldri ble noe av.

 • Halvor Hegtun
  Journalist
Publisert: Publisert:

Tuva Ørbeck Sørheim

Hvem: Forlegger i Kagge. Styreleder i Vålerenga Fotball Elite

Hva: Solbriller fra Brooklyn


Jeg er ikke supermaterielt orientert. Men solbrillene og mobiltelefonen er jeg så glad i at når jeg roter dem bort, kysser jeg dem når jeg finner dem igjen.

Solbrillene kjøpte jeg i en bruktbutikk i Brooklyn i New York i 2016. Vi var der for å feire at den første kvinnelige presidenten i USA skulle bli valgt. Vi hadde virkelig troen og hadde forberedt et måltid der ingrediensene begynte på de syv bokstavene H-I-L-L-A-R-Y. Innkjøpet på H var hummus. Alt var duket for gatefest, på hjørnet av President Street og Clinton Street.

Det var helt jævlig da vi skjønte at det ikke kom til å gå veien. Dagen etter gråt folk på gatene. Men ingen av oss visste hvor ille det skulle bli.

I november i fjor var den samme gjengen fra New York-festen sammen igjen i Oslo for å se på USA-valget. Denne gangen med ingredienser på bokstavene til Joe Biden. Tidlig neste morgen var stemningen ikke helt på topp, Biden lå jo ikke veldig bra an, men så løsnet det.

Brillene er av merket Chloé og er med meg hele sommerhalvåret. Nå drømmer jeg om å sitte med dem i solen på Intility stadion og se Vålerenga-kamp sammen med 17.000 andre. Da får vi håpe munnbindenes tid er forbi, for munnbind og solbriller er en dårlig kombo.

Fem kjappe

 • Knallkjøp

  Da jeg var student, så jeg en utrolig lekker kjole fra designeren Nicole Farhi i et vindu. Den var sykt dyr, 5000 kroner, men så kjøpte faren min den til meg. Mitt dyreste kjøp noensinne, men jeg bruker den fortsatt mange ganger hvert år. Gjennom et kvart århundre.

 • Bomkjøp

  Klær som bare kan renses, ikke vaskes, er bare tull. Det må jeg huske.

 • Sparetips

  Jeg holder igjen på matutgiftene på fem av ukens dager og sløser heller i helgene. Det har jeg spart mye på.

 • Skjerpings

  Hvert år kjøper jeg ny hagesaks, hvert år glemmer jeg den i en eller annen busk og den ruster bort. Kjøpte akkurat en ny, og tenkte som alltid: Dette blir den siste!

 • Guilty pleasure

  Dyr mat. Jeg er litt inspirert av vinskribent Ingvild Tennfjord, som sier at hun er blitt fanatisk når det kommer til kos i korona. På fredager går jeg til en delikatessebutikk i Gamlebyen og kjøper dyr ost og skinke.

 • Ørbeck Sørheim reagerte: Da den nye, fine ishallen på Jordal sto ferdig, kom sjokket for naboskapet.
Publisert:
 1. Briller
 2. Vålerenga Fotball
 3. Chloé
 4. A-magasinet

Mest lest

 1. Ventetid på inntil ett år på SUS: – Fører til stor frustrasjon

 2. Arild Østbø med klar beskjed etter ny praktkamp: - Jeg har fortalt at jeg vil stå

 3. Oversvømmelser og store vannmengder langs E39

 4. Gjør du også disse lysfeilene? Så mye kan det koste deg i bot