Forbrukerrådet-sjefen: Ikke helt strømlinjet

Inger Lise Blyverket (52) blir energisk av å snakke om strøm. Men er livredd for fattigdommen den er i ferd med å påføre folk.

– I utgangspunktet er jeg like lite interessert i strøm som den jevne nordmann. Strøm er strøm, det er ingen kvalitetsforskjeller.

Men Inger Lise Blyverket har ikke noe valg. Som forbrukerdirektør er det jobben hennes å kunne det meste om kilowatt-time, spotpriser og strømavtaler. Slik at hun kan hjelpe oss forbrukere til å forstå strømregningen – og til å velge den billigste leverandøren.

Hjemme i leiligheten på Etterstad gjør hun som de fleste andre for tiden: tar kjapp dusj, slukker lys og lamper, setter vaskemaskinen på 40 grader og stapper den fullere enn hun pleide. De høye strømprisene påvirker alle, selv om noen rammes hardere enn andre. Blyverket er ikke nødvendigvis blant dem.

Når det er sagt: Hun sløser sjelden, nøkternhet er noe av det viktigste hun lærte av foreldrene. Hun kan sette seg inn i hvordan mange andre har det for tiden. Alle de som gruer seg til regningene og lurer på om pengene strekker til.

Les hele saken med abonnement