Psykolog Frode Thuen: Magefølelsen

Hun trodde Tinder-daten var en perfekt match. Da de møttes, skjønte hun at det var feil. Men ga ham en sjanse likevel.

Jeg hadde kjørt igjennom halve landet for å treffe en mann. Vi hadde møtt hverandre på Tinder, kommunisert en stund både via Skype og på telefon, og var begge ganske giret og overbevist om at det kunne bli oss. Jeg var klar for et eventyr i en kjedelig koronatid og kastet meg i bilen for å treffe ham.

I det jeg fikk se ham i 3D, tenkte jeg «tja». Og i løpet av noen timer var jeg sikker. Det ville aldri bli oss. Han luktet til og med feil.

Men siden jeg hadde investert såpass mye i dette møtet, brukte jeg natten på gjesterommet til å snu tankene: Jeg ville bli der for å se hva som skjedde. Eller jeg ville ha litt mer ut av eventyret, enn bare en biltur gjennom Norge.

Derfor lot jeg meg overtale til å bli med inn på soverommet etter noen dager, og det var der det snudde. Han var en vidunderlig elsker og han begynte å lukte godt. Plutselig var vi et par!

Les Frode Thuens svar lenger ned:

Helt til vi ikke var det

Jeg reiste hjem og begynte å fantasere om fremtiden, glede meg til neste tur, og slik ble det helt til det ikke gikk lenger! Vi passet ikke sammen og kanskje hadde magefølelsen og forutanelsen i starten vært riktig.

Uansett, det jeg ønsker å problematisere, er fenomenet lukt og kjærlighet. Når psykologer og samlivseksperter snakker om lukt i forbindelse med forelskelse, kan det virke som om noen er forutbestemt for hverandre. Prinsen og prinsessen er der ute, det er bare å lete!

Hvordan vil du forklare det som skjedde med meg? Hva er lukt i forbindelse med forelskelse – høna eller egget?

Psykolog Frode Thuen svarer:

Les hele saken med abonnement