Arkitektenes hjem på Storhaug: – Vi har landet! Her vil vi bo for alltid

Da arkitektene Mariana Calvete og Bjarte Stav skulle kjøpe bolig sammen, skulle bydelen være Storhaug. Og et gammelt trehus.

En levende by blir aldri ferdig

Denne artikkelen er del av en serie der lokale arkitekter og andre fagfolk viser oss hva de mener er bra og dårlig i byutviklingen i Stavanger – og hvorfor.


Du kan lese mer om hvordan lokale artitekter bor lenger nede i artikkelen.

– Vi liker de gamle trehusene både på grunn av estetikken og historien. Vi ville også bo sentrumsnært og ikke være avhengig av bil for å komme oss på jobb eller til byen. Storhaug føles mer sentralt enn Våland, antakelig fordi vi kan spasere mer sømløst til byen fra Storhaug. Godalen ligger nært, og bydelen har en god miks av forskjellige slags mennesker.

Mariana Calvete (30) og Bjarte Stav (36) flyttet inn i Storhaugveien 35 for fem år siden. Begge er arkitekter. Akkurat nå er Mariana i foreldrepermisjon fra jobben i Helen & Hard med sønnen Afonso (6 måneder). Bjarte jobber i Pedersgata Utvikling AS.

Huset de bor i ligger på en naturlig knaus på hjørnet av Storhaugveien og Avaldsnesgata. Derfor ruver den staselige sveitservillaen litt ekstra i nabolaget. Hvor stor hagen er bak det høye murgjerdet som rammer inn huset fra gata, ser vi først når vi går inn porten og forbi uthuset. Som da huset ble bygd fungerte som utedo.

Les hele saken med abonnement