Craig ble VM-mester i grilling

Det norske laget vant den gjeveste prisen under helgens mesterskap i Memphis.

Publisert: Publisert:

Den norske grillgjengen kunne juble etter å ha vunnet publikumsprisen under verdensmesterskapet i grilling. Foto: Privat

  • Ina Gundersen
    Journalist
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

— Vi er veldig glade. Publikumsprisen er veldig vanskelig å vinne, sier den nybakte verdensmesteren med bosted i Stavanger.

I helgen vant grillandslaget - der Craig Whitson er med - prisen People's choice under verdensmesterskapet i grilling i Memphis i USA.

Første seier

— Det er femte gang grillandslaget er med. Selv om vi har fått andre- og tredjeplasser de siste årene, er det første gang vi har vunnet - og nå gjorde vi det i en av de to store konkurransene, sier Craig.

Craig Whitson i velkjent grilldriv. Foto: Privat

De to gjeve kategoriene er svin og publikumsprisen, totalt grilles det i ti kategorier. Og konkurransen er beinhard. Mellom 270 og 280 lag er med, men bare fire av disse er ikke amerikanske.

Større i USA enn Europa

— Dette er digert i USA, men mye mindre kjent i Europa og Norge. De amerikanske lagene konkurrerer mot hverandre hele året. Men vi har ikke råd til å reise til USA hver helg og er bare med i VM. Det er morsomt å komme fra et annet land, være med på én konkurranse og så klare å vinne førsteplassen, sier han.

Grillkongen Craig har lagt ut link til flere bilder fra konkurransen på sin Twitter-side.

— Publikumsprisen regnes som ekstra vanskelig. Du vet aldri. Tidligere har vi greid å få en tredjeplass og før langt dårligere resultater - selv om vi mente vi leverte bra produkter, sier Craig.

Det norske laget består av 12 personer: kokker, slaktere og grillentusiaster. Craig definerer seg selv i den siste kategorien.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinnen i 70-åra fikk et illebefinnende under pensjonistturen. Det reddet Sør-Rogaland fra et omfattende koronautbrudd

  2. Norges dyreste spiller ble stemplet som et bomkjøp i Danmark. Hvorfor kan proffdrømmer ende opp som mareritt?

  3. 50 nye smittetilfeller i Rogaland de siste to dagene

  4. Uniformert politi ved Lye skule onsdag morgen

  5. Familie­selskap skal være grunn til flere korona­smittede i Stavanger

  6. Ny dommer kan påvirke valgutfallet

  1. Næringsmiddelindustrien