Craig ble VM-mester i grilling

Det norske laget vant den gjeveste prisen under helgens mesterskap i Memphis.

Publisert: Publisert:

Den norske grillgjengen kunne juble etter å ha vunnet publikumsprisen under verdensmesterskapet i grilling. Foto: Privat

  • Ina Gundersen
    Journalist
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

— Vi er veldig glade. Publikumsprisen er veldig vanskelig å vinne, sier den nybakte verdensmesteren med bosted i Stavanger.

I helgen vant grillandslaget - der Craig Whitson er med - prisen People's choice under verdensmesterskapet i grilling i Memphis i USA.

Første seier

— Det er femte gang grillandslaget er med. Selv om vi har fått andre- og tredjeplasser de siste årene, er det første gang vi har vunnet - og nå gjorde vi det i en av de to store konkurransene, sier Craig.

Craig Whitson i velkjent grilldriv. Foto: Privat

De to gjeve kategoriene er svin og publikumsprisen, totalt grilles det i ti kategorier. Og konkurransen er beinhard. Mellom 270 og 280 lag er med, men bare fire av disse er ikke amerikanske.

Større i USA enn Europa

— Dette er digert i USA, men mye mindre kjent i Europa og Norge. De amerikanske lagene konkurrerer mot hverandre hele året. Men vi har ikke råd til å reise til USA hver helg og er bare med i VM. Det er morsomt å komme fra et annet land, være med på én konkurranse og så klare å vinne førsteplassen, sier han.

Grillkongen Craig har lagt ut link til flere bilder fra konkurransen på sin Twitter-side.

— Publikumsprisen regnes som ekstra vanskelig. Du vet aldri. Tidligere har vi greid å få en tredjeplass og før langt dårligere resultater - selv om vi mente vi leverte bra produkter, sier Craig.

Det norske laget består av 12 personer: kokker, slaktere og grillentusiaster. Craig definerer seg selv i den siste kategorien.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Samferdselsdepartementet går for den røde streken på kartet

  2. Fire nye smittetilfeller i Stavanger

  3. – De kaller det tidenes funn i Norge

  4. Pizzabakerens hemmelighet

  5. Minst 100 i karantene etter bussutbruddet

  6. – Minner Trump om at han ikke er diktator

  1. Næringsmiddelindustrien