Lag dumplings som en proff

Dim sum gir Michael Chiu Yin Yip gode barndomsminner. Her røper han alt du trenger å vite for å lage de kinesiske godsakene hjemme.

I veldig mange ulike kjøkken serverer man forskjellige versjoner av kjøtt, fisk eller grønnsaker pakket i en deig av et eller annet slag. Det kinesiske kjøkken er ikke noe unntak. Michael Chiu Yin Yip har besøkt sine foreldres hjemland Kina flere ganger enn han har tall på, og det første han bestiller når han ankommer, er alltid dim sum.

– Dim sum er egentlig navnet på et måltid, hvor man bestiller flere typer dumplings. Kineserne spiser det helst til frokost og lunsj, sier Yip.

I 2019 åpnet han Yips dumplings & digg i Pedersgata sammen med noen kompiser, og som navnet antyder, har barndommens favorittmat vært et fast innslag på menyen helt fra starten, i en rekke ulike varianter. Mye av inspirasjonen har han hentet fra reiser til Kina. Men med en far som drev restaurant var det også mye godt som ble laget på kjøkkenet hjemme i Østre bydel i Stavanger. Faren hadde fri hver onsdag, og da disket han ofte opp med niretters middag etter kinesisk tradisjon til familien.

Les oppskrifter lenger nede i saken!

Les hele saken med abonnement