Oppskrift: Ny vri på fredags­tacoen

Når Ole Dysjaland på Ti Spiseri lager tacos til familien, bytter han maisskjell ut med salatblader og gir kjøttet en asiatisk vri.

Publisert: Publisert:

– Ungene får ofte noen tortillaer i tillegg, altså forsikrer Dysjaland.

Ukens rett er egentlig en salat, men han synes det passer godt å legge de ulike komponentene lagvis i et hjertesalatblad. Derav assosiasjonen til tacos.

Retten kombinerer smaker man forbinder med det asiatiske kjøkken med typiske meksikanske elementer, som guacamole.

Og Dysjaland understreker at man godt kan være litt kresen på hva slags kjøtt man bruker.

– Jeg vil anbefale noen gode entrecôter, gjerne fra Idsøe. Spis heller kjøtt litt sjeldnere og velg kvalitet når du først skal ha det, sier Dysjaland.

De ulike tilbehøret gir nok mat til seks personer. Er dere færre, går det selvsagt an å halvere, men salsa og chilimajones holder seg fint i kjøleskap i noen dager.

Les hele saken med abonnement