Oppskrift: Gjestene dine kommer til å bli skikke­lig im­ponerte. Men denne retten er slett ikke vanske­lig å lage

Gjestene dine kommer til å bli skikkelig imponerte. Men Arnt Skjerves ceviche er slett ikke vanskelig å lage.

Publisert: Publisert:

Den peruianske spesialiteten ceviche er et klassisk eksempel på hva slags kulinariske nyvinninger som kan oppstå som en konsekvens av innvandring. I dette tilfellet var det japanske innvandrere i Peru som tok med seg sin hang til å servere rå fisk, og kombinerte dette med teknikker og råvarer fra sitt nye hjemland.

Her har Arnt Skjerve laget ceviche i en forrett-porsjon. Men du kan også servere godsakene som en hovedrett.

Mange har satt tennene i denne friske, sterke og syrlige retten fra Fortou i Stavanger.

– Det går om lag 50 kg kveite i uka. Det jeg liker med ceviche, er at det er utrolig enkelt å lage, og det går kjapt. I tillegg er det jo sunt, sier Arnt Skjerve.

Les hele saken med abonnement