Professor Frode Thuen: Han mangler selvtillit

Han har alt hun drømmer om. Men uten selvtillit, blir hun ikke forelsket i ham.

Publisert: Publisert:

Jeg leter etter drømmeprinsen, og for noen uker siden trodde jeg at han var der. Jeg kunne krysse av omtrent alt på listen. Han hadde alt jeg drømte om. Mange felles interesser, åpenhet om det som er vanskelig, deilig sex og lange gode samtaler. Jeg har ventet på forelskelsen, men den har ikke kommet. I stedet har jeg allerede gått i besserwisser-fellen og oppdaget en irritasjon. Og tenker: Dette er feil! Men jeg kan fornuftsmessig ikke forstå hvorfor. Han har jo alt!

Jeg kjenner at det mangler en tyngde, at han er for lett. Jeg er sterkere, og jeg kan ikke forstå hvorfor.

  • Les Frode Thuens svar lenger ned:

Han har så mange talenter, er fysisk og psykisk sterk, har potensen intakt og strutter av liv. Det er ingen synlige grunner til at han skulle mangle selvtillit! Allikevel gjør han det, han mangler det jeg kaller tyngde! Og jeg regner med at et slik forhold ikke vil gå bra i lengden, selv om det er fristende å fortsette. En slik mann er sjelden vare.

Kan psykologen greie ut? Hva er selvtillit? Hvordan kan det ha seg at mennesker med et tonn av talenter og fordeler kan mangle selvtillit? Og selvfølgelig: Er det håp for oss, kan selvtillit fikses?

Psykolog Frode Thuen svarer:

Les hele saken med abonnement