Fire av fem synes det er vanskelig å unngå matsvinn i jula

I denne delen av landet spiser de fleste av oss pinnekjøtt på julaften. Blir det mye rester? Her får du gode råd.

Her får du tipsene – og oppskriftene – som gjør godt for både lommeboka og miljøet på vei inn i det nye året.

Det er hektisk i desember. Ikke bare skal vi få unnagjort en røys med julebord, juleavslutninger, julepakker, pakkekalendere og julenissen vet hva. Vi skal også tygge oss gjennom pinnekjøttet, ribba, lutefisken, medisterkakene, rosenkålen, riskremen og de sju slagene.

Da er det kanskje ikke så rart at de fleste av oss synes det er vanskelig å unngå matsvinn i jula?

– Det er mye som går i ball for folk, sier Anne Marie Schrøder i MatvettMatvettMat- og serveringsbransjens selskap for å forebygge og redusere matsvinn og samarbeider på vegne av bransjen med myndigheter og forskningsmiljøer. Selskapet eies av NHO Mat og Drikke, Dagligvare Leverandørenes forening (DLF), Dagligvarehandelens miljøforum, NHO Reiseliv og Virke. .

Les hele saken med abonnement