Atlantic hotel: Denne eksklusive grotten var et sted skjenkekontrollørenes spisse nese ikke klarte å snuse seg frem til

Munkekappene utenfor grotten i Stavanger sentrum teller sju. Den grønne døren er låst. Det finnes kun én nøkkel.

Publisert: Publisert:

Ryktene skal ha det til at kjortelkledde skikkelser smalt tømte vinglass mot fjellveggen under Atlantic hotel. Stemmer det?

Det er 70 år siden hotellet reiste seg i Kleivå. Vi skal lete etter grottens hemmeligheter, men først ta deg med tilbake til begynnelsen:

Året var 1952. Ingeniør Rogstad hadde kommet fra Østlandet for å demonstrere en oppsiktsvekkende nyvinning. Noe de hadde på Trafalgar Square i London, og i Oslo, og nå hadde til og med bergenserne bestilt nyvinningen. Stavanger kunne ikke være dårligere. Byen med sine 50.000 innbyggere måtte få trafikklys.

2. verdenskrig var slutt. Godtesyke siddiser rev sjokolade og drops ut av hyllene. Dette ble året da rasjoneringer på matvarer forsvant for godt. Mor kunne kjøpe kaffe og sukker uten kuponger. Den salte sjøluften i Stavanger var blandet med optimisme. Ved Rosenberg verft var verdens største tankskipflåte under bygging. Bergesens Green Tankers og brisling og hermetikken fra byens fabrikker ble sendt av gårde til alle verdenshjørner.

Alt lå til rette for kos og festivitas.

Les hele saken med abonnement