Mannen kjøpte sex. Nå vil hun hjelpe medsøstre å avsløre deres menn.

Samboeren gikk til prostituerte da sexlivet falmet. Hvordan skal hun takle raseriet og sorgen over tapet av en mann og bestevenn?

Publisert: Publisert:

Her i byen er det mange massasjeinstitutter med lukkede persienner, telefonnummer på ringeklokken og fargerike skilt som blinker «Open». Og min forhenværende samboer liker å besøke disse stedene.

Ola – som vi kan kalle ham – er velutdannet. Han har rukket å være myk mann i mange år, og han har gått i mange 8. mars-tog. Og han og jeg hadde på alle måter et godt samliv, helt til potensen begynte å falme for noen år siden.

Jeg skriver denne teksten til mine medsøstre, som mistenker at de kanskje deler livet med en Ola. Og ikke minst ønsker jeg å treffe en nerve hos en Ola, for å få ham til å reflektere over hva han holder på med når han lyver for partneren sin, utnytter ressurssvake kvinner og rasjonaliserer sexkjøp som noe ikke-emosjonelt. I hans hode betyr det at det ikke er utroskap.

«Jeg er ute etter å hjelpe andre kvinner å avsløre at de lever med menn som driver med sexkjøp.»

Ola vil ha både i pose og sekk. Han er glad i livet med deg, deres felles venner, de gode samtalene om det som skjer i verden, reisene, osv. Han er jo ikke en dårligere ektemann, synes han. Kanskje til og med bedre enn de fleste, siden han har funnet noe spennende og hemmelig han kan glede seg til.

Les Frode Thuens svar lenger ned:

Sånn kan du avsløre ham

Følg etter ham når han stikker ut på sykkel- eller løpetur, under dekke av trening. Er du heldig, avslører du ham allerede der, for han skal ikke så langt, skjønner du. Hvis ikke, konfronter ham med mistanken og si at hvis han ikke har noe å skjule, kan han vise deg mobilen sin. Vær oppmerksom på at avtalene gjerne gjøres via Messenger. Eller du kan be om å få se Vippsen hans, eller få tilgang til hans private bankkonto. Om han nekter, ligger han tynt an. Da har han nemlig noe å skjule. Siste utvei ut av lureriet er en privatdetektiv.

Til alle Olaer: Hvilket kvinnesyn har dere? Hvem er disse jentene dere kjøper tjenester av? Har dere tenkt over at dere er horekunder, ja, akkurat så tarvelig? Vet dere hva dere tar med hjem av smitte (i koronaens tid er det veldig relevant)? Er dere forberedt på å miste partneren, samt all sosial status, når dere før eller siden blir fersket?

Min Ola trodde han var smart nok til å lure meg, som han for øvrig omtalte som sin store kjærlighet da han strigråtende ble sendt på dør. Men han ødela alt vi hadde sammen ved å bedra meg på denne måten. Og han fratok meg også all selvtillit som kvinne.

Jeg er ikke ute etter en analyse av hva som får Ola til å handle som han gjør. Heller ikke etter reparasjon av noe som ikke kan repareres. Jeg er ute etter å hjelpe andre kvinner å avsløre at de lever med menn som driver med sexkjøp. Jeg ønsker råd om hvordan jeg kan få tilbake nattesøvnen og slutte å kjøre en gjentagende indre film om alle de situasjonene der jeg nå positivt vet at han løy for meg, og bli kvitt bildene av hva som skjedde etterpå. Jeg vil også ha råd om hvordan jeg kan takle raseriet og sorgen over å ha mistet den Ola som en gang var min beste venn og elsker.

Psykolog Frode Thuen svarer:

Les hele saken med abonnement