– At denne står i hyllen, er rett og slett en gavepakke

Jeg har samlet en gullrekke viner til deg. Felles for dem er spenst, vitalitet og en smak av vår.

Publisert: Publisert:

Mange av dere kjenner druen sauvignon blanc. Den dufter mye av gul frukt. I tillegg er det en aroma som minner om noe grønt. Noen assosiserer det til urter eller asparges. Andre tenker på nesler og gress.

Liker du savignon blanc, kan du gå deg vill i hyllene på Vinmonopolet. Utvalget er svært. Druen dyrkes i mange land og i ulikt klima. Likevel hopper altfor mange bukk over Bordeaux. Det er jo her andre land henter inspirasjonen fra.

Franskmennene gjør noe fiffig. De blander sauvignon blanc med semillon. Druen kjennes litt lubben. Fyller i munnen. Bygger ut vinen, på en måte. Ofte blir semillon blandet med andre.

Hadde det ikke vært kult å smake den på egen hånd? Oppgaven til alle vinklubbene og entusiastene som leser, er denne: Prøv semillon fra Argentina ved siden av en klassisk miks av semillon og sauvignon blanc fra Bordeaux. Orker du ikke å fordype deg så mye? Da er det greit å vite at begge vinene kler skalldyr, og fisk som skrei, særdeles godt.

Les hele saken med abonnement