Savnet: Reidar fikk et nødlån. Men samme dag ble pengene fra Norge videre­ført til en brasili­ansk kvinne med et navn som ikke eksisterer

Publisert: Publisert:

I en mail til banken bekreftet Reidar Edvin Sandanger at han endelig hadde mottatt nødlånet han ventet på. Men allerede samme dag ble pengene fra Norge videreført til en brasiliansk kvinne med et navn som ikke eksisterer - og 66-åringen selv forsvant sporløst.

Aftenbladet kan nå avsløre hva som skjedde med de drøyt 18.000 kronene Sauda-mannen mottok mens han ved årsskiftet 2013-2014 oppholdt seg i utkanten av millionbyen Recife nordøst i Brasil.

Gjennom podkastserien «Savnet - Mannen med den tomme graven» har Aftenbladet undersøkt gåten som politiet i to land har gjort lite for å komme til bunns i – til tross for at både etterforskere i Norge og norsk rettsvesen mener 66-åringen kan ha blitt tatt av dage.

Nå lanseres de to siste episodene av historien om trebarnsfaren Reidar Edvin Sandanger på Aftenbladet.no. Du finner alle episodene i «Savnet»-serien nederst i denne reportasjen.

Slik hører du «Savnet»

Er du abonnent?

Da har du tilgang til alle episodene som er tilgjengelig. Den beste lytteropplevelsen får du ved å laste ned Aftenblad-appen. Trykk på Lytt-knappen i menyen nederst i skjermbildet og finn Savnet-episodene. Du kan også lytte på episodene ved å gå inn på www.aftenbladet.no/savnet på PC, mobil eller nettbrett. Der finner du også masse ekstramateriale og får oversikt over alle artiklene i Savnet-serien.

Ikke abonnent?

Du kan likevel høre de to første episodene gratis. Du finner dem i nyhetssakene i Savnet-serien - eller der du vanligvis hører podkast. For å høre fortsettelsen, må du først opprette et abonnement på Aftenbladet.

For mer info:

Slik lytter du til Aftenbladets podkaster

Les hele saken med abonnement