Lykken ved å vinne OL-gull var over på en dag

OL-vinner Kristian Blummenfelt (27) føler seg litt som seriemorderen Dexter. Ekstremt opptatt av det han gjør, men helt på siden av samfunnet.

Publisert: Publisert:

Alle vet hvordan Kristian Blummenfelts seier ser ut. Grimasen som ser ut som et stille skrik. Hodet som snur seg etter konkurrentene igjen og igjen. Båndet som brytes. Kroppen som faller.

Magesekken som vrenges. Det er så man lukter dammen av matløst oppkast helt fra Japan.

Briten Alex Yee sakker ut idet han passerer mål. Han er blitt nummer to og rekker en hånd mot sin norske konkurrent. Kristian Blummenfelt tar den imot, griner, spyr og av bronsevinner Hayden Wilde fra New Zealand bæres han vekk og mot en rullestol.

Alle vet hvordan det ser ut å vinne gull i triatlon i Tokyo, men bare Kristian Blummenfelt vet hvordan det føles.

Kristian Blummenfelt hjelpes bort fra målområdet etter triatlon-seieren i Tokyo.

– Du er så sliten at du har vondt for å se. Det er altfor lyst rundt deg. Du tar deg til øynene, men det hjelper ikke. Du lukker øynene, og det er fremdeles lyst.

Kristian Blummenfelt ser på smartklokken i kjøpesenterkafeen i Bergen. Snart er det ett døgn siden han vant OL i triatlon som første nordmann noensinne.

– Du var euforisk, lykkelig?

– Ja, veldig lykkelig. Etter løpet har jeg ikke behov for å drikke meg drita eller gå på fest. Det er det å vinne som gir glede.

Les hele saken med abonnement