Over en million barn hopper i norske trampolineparker hvert år.
Ingen vet hvor ofte det går galt.
Da Tomas (14) landet i denne hoppegropen, ble han lam fra halsen og ned.

Den gjennomtrente 14-åringen roterer i luften. Midt i den tredje saltoen skjer det. Sekundene i trampolineparken endrer Tomas’ liv for alltid.

Publisert: Publisert:

Gutten står klar på den store trampolinen. Han er muskuløs og senete, slik turnere blir.

Planen hans er å gjøre en trippel frontflip. Tre kjappe saltoer etter hverandre før landing på bena. Det er et av de vanskeligste triksene.

På forhånd har Tomas og kompisen hans vært nede i landingsgropen for å sjekke at det ligger nok skumputer der. Sikkerhet, alltid sikkerhet. Tanken er nøye innprentet i Tomas.

Han har vært aktiv turner siden han var fem år gammel. Nå er han 14 og trener turn opptil 3 timer om dagen.

Seks glade gutter på treningsleir i Kroatia. For Tomas Lillevik Bårdsen, nederst til høyre, ble livet dramatisk endret etter et hopp i en trampolinepark. Bak fra venstre: Martin Herland, Jonas Dølvik og Trym Oscar Lillevik Bårdsen. Nederst fra venstre: Phillip Lieske, Oskar Berg og Tomas.

Tomas tar sats. Rundt ham i hallen lyder rop og latter. Det er en søndag i januar, og rundt 40 barn og unge spretter omkring i trampolineparken Flipzone i Bergen.

Han får god høyde. Trolig er han ca. 2,5 meter over landingsgropen da han tar tak rundt knærne og trekker dem inntil overkroppen. Så begynner han å snurre. En salto i luften, en salto til.

Hva som skjer med ham i den tredje saltoen, er det ingen som vet.

De tre som er øyenvitner til hoppet, skal senere fortelle at han plutselig spinner ut av saltoen. Han er som en rett strek i luften.

I parkreglene står det: «Land aldri på nakken eller hodet». Men da Tomas styrter mot hoppegropen, er det med hodet først.

Under ham er det i underkant av 1 meter med skumputer og en 60 centimeter tykk luftmadrass. Under luftmadrassen er det treplater.

Les hele saken med abonnement