De har god lønn, gode jobber og god utdanning. De tilhører den gruppen kvinner som taper mest penger på å ta langvarig, ulønnet permisjon.
Banksjef: – Mange kan kjenne seg igjen i at vi snakker mer med guttene våre om økonomi enn med jentene våre.
Heidi Skaret i Storebrand: Høytlønnede kvinner vil også tape mest ved å jobbe deltid. Halvparten av yrkesaktive kvinner jobber deltid.
Monika Blikø skal ha to måneder ulønnet permisjon. Etterpå skal ektemannen ha tre måneder. Valget var enklere fordi begge tjener likt.
– Jeg har opplevd at flere kolleger forteller meg hvor enkelt man kan gå ned til 80 prosent stilling etter man har fått barn. Men mannen min har aldri fått høre dette.
– Jeg er innom e-posten selv om jeg har permisjon, for å holde meg litt oppdatert på hva som skjer, sier Lene Litun.
– Det er ikke tvil om at det er bedre økonomi å betale for en barnehageplass som står tom enn å ta ulønnet permisjon, sier Lene Litun.
Anne Jacobsen fikk ny jobb i Miljødirektoratet kort tid etter hun var tilbake på jobb. Det var lettere å gjøre fordi mannen tok halve foreldrepensjonen.
– Ungene blir jo store så fort, så denne gangen vil jeg være litt lenger hjemme, sier Anne Jacobsen med lille Bo.
– Å skrive samboerkontrakt er jo ikke dødssexy. Men hvis den ene skal være hjemme i ulønnet permisjon eller jobbe redusert stilling, kan det være lurt.
– Vi i bankene snakker ikke på en sånn måte at vi når fram til kvinnene.
– Vi kontakter oftere mennene når vi skal snakke om økonomi, innrømmer banksjef Stina Månestråle Hopsdal

Småbarnsmødre med høy lønn taper mest i pensjon på å være lenge hjemme. Skriv kontrakt med partneren din hvis du skal være hjemme, er rådet.

Publisert: Publisert:

Les hele saken med abonnement