På jakt etter lesestoff? Her er våre anbefalinger

Vi har håndplukket tre saker for deg.

  • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:
1

Han gjør livet utrygt for utro i Stavanger

Videokamera med god zoom er et viktig redskap for en privatetterforsker. Foto: Jarle Aasland

Med barnesete i baksetet jakter privatetterforsker «Trond» på utro ektefeller i Stavanger.

Det er bare de aller nærmeste som kjenner «Tronds» bigeskjeft som privatetterforsker. Stavanger er en liten by. Han kan ikke risikere å bli gjenkjent. Det er en lyssky virksomhet han bedriver.

«Trond» har tatt oss med til den samme parkeringslommen utenfor den samme villaen i den fornemme gaten. Det er et par måneder siden han filmet den halvnakne mannen i vinduet.

  • LES HELE SAKEN: «Trond» gjør livet utrygt for utro i Stavanger

2

Hun er en av Norges tøffeste

Foto: Jarle Aasland

Mens mange sliter med dørstokkmila, må Ane Iselin Brogeland trene på å sitte i ro.

Det er to hendelser i livet 30-åringen fra Moi husker ekstra godt. Begge gangene følte hun seg hjelpeløs. Den ene var da faren døde mens hun satt på ferja midt mellom Danmark og Norge på vei hjem. Den andre handler om en tur til Mexico.

En gang dro Brogeland til en liten by oppe i fjellene utenfor Oaxaca for å være med på en workshop i dans. Hun snakket ikke spansk og hadde bare fått en adresse der hun skulle bo.

Da taxisjåføren slapp henne av, var ingen hjemme. Huset hun skulle bo i, framsto mer som en byggeplass uten vann og do. Med seg hadde hun to telefoner, men begge sluttet å virke. Like før hun dro hadde det blitt slutt med kjæresten, så mentalt var hun heller ikke på et bra sted.

Hun opplevde at hun hadde to valg: Enten kunne hun sette seg ned og håpe at noen ville komme, eller så måtte hun begynne å gå. Brogeland har aldri vært god til å sitte i ro, så hun valgte det siste.


3

Gått tom for ting å snakke om? Dette får sving på samtalen med kjæresten din

Hva skal du prate med partneren om når det skjer ingenting? Foto: Sergio Membrillas

Lei av de samme samtalene om igjen? Slik tar du grep.

Koronatid. Det er de samme samtalene om igjen. Barna klager over kjipe restriksjoner. Kjedelige dager. Tapt ungdomstid. Du kjenner på avmakt og utmattelse.

Og hva skal du egentlig prate med dem rundt deg om? Ingen av dere får impulser utenfra. Ingen opplever noe nytt og spennende. Samtalene dreier rundt dårlig møtekultur på Teams og hvem som ikke eier smitteskam. Det er du lei av å høre om.

  • Husk også vår podkastserie «Savnet - mannen med den tomme graven»:
Publisert:

Mest lest

  1. Full fyr på dagens Viking-trening

  2. 32 nye personer smittet på Nord-Jæren

  3. Tidligere politiker dømt til fengsel i fem måneder

  4. Endelig! En konsert! Med folk!