Toyni og Arild bytter ut svin med vin: – Drømmen er en musse­rende vin som passer til komle

Ryfylke har fått sin første vingård. I år bugnet vinmarkene med druer. Kan dette bli et nytt levebrød?

Publisert: Publisert:

– Vi skal ikke forsøke å kopiere fransk vin. Her skal det lages norsk vin, som passer til norsk mat.

Toyni Tobekk (52) og Arild Hebnes (52) lukter og smaker. I glasset er den første rosévinen fra egen gård. Ute på et nes har de plantet tusenvis av vinstokker.

Til våren sender grisebøndene dyrene til slakt. I stedet skal de dyrke vindruer og superbæret haskap for å lage røde og hvite viner, så vel som alkoholfrie drikker.

– Folk tror vi har et langt og nært forhold til vin, men det er ikke der dette begynte for oss, forteller de nye vinbøndene,

De har gjort utradisjonelle valg tidligere. Denne gangen skal ekteparet prøve å løse vinens mysterier, 59 grader nord.

Les hele saken med abonnement