– Koppen fra Ikea tar 750 milliliter og passer perfekt til deiger på rundt 250 gram, forteller René Munthe Eik, og fortsetter:
– Fordeigen har stått i 20 timer, hoveddeigen i 48. Vanninnholdet er på rundt 64 prosent.
– Når jeg baker ut, baker jeg fra midten og presser utover slik at jeg får en rand.
Så snur jeg deigen og gjør det samme, og nå ser du at denne siden er litt jevnere, ikke sant?
– Den siden som er opp i boksen, vil jeg også ha opp og legge tomatsausen på. Da trekker ikke sausen så langt ned i deigen.

Amiamo la pizza! Salget av pizzaovner, italiensk mel og tomater gløder i Norge. En god del av æren har en entusiast fra Moi.

Publisert: Publisert:

I mars 2019 startet René Munthe Eik Facebook-gruppen «Pizzabakerne». Munthe Eik trodde kanskje at 500 til 1000 personer ville finne interesse i hans innlegg, men halvannet år etter, teller gruppen godt over 16.000 medlemmer. Dermed er hans gruppe den i Norge som tiltrekker seg flest pizzainteresserte.

Les hele saken med abonnement