«Tåredryppende sprøyt om helse­politikk fra Frp»

«Fritt sykehusvalg er ikke avskaffet, og det er heller ingen politisk plan fra regjeringspartiene om å avskaffe ordningen», skriver Tilde Broch Østborg.
  • Tilde Broch Østborg
    Tilde Broch Østborg
    Overlege, Kvinneklinikken, SUS
Publisert: Publisert:
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

DEBATT: Det er utvilsomt bra med en debatt rundt hvordan helsetjenestene i Norge er innrettet, og de endringene regjeringen gjør. Imidlertid må man kunne forvente at en listerepresentant for Frp har satt seg inn i grunnleggende fakta i saken før man sender en kronikk til avisen.

I Aftenbladet 23. mai har Siv Myhre Haaland, listekandidat for Sandnes Frp, et tåredryppende innlegg med en historie om en eldre dame som har falt i en trapp. Haaland hevder i sitt innlegg at fritt sykehusvalg er avskaffet. Dette er sprøyt.

Les også

Siv Myhre Haaland: «Fritt sykehusvalg, eventyret som forsvant»

Fritt sykehusvalg er ikke avskaffet, og det er heller ingen politisk plan fra regjeringspartiene om å avskaffe ordningen. Det er fortsatt fullt mulig å stå på venteliste til behandling ved et annet offentlig sykehus, dersom man ønsker det.

Publisert: