Vi lider ikke av mindreverdighetskomplekser i Sandnes

DEBATT: Det har visst vært litt tungt for Per Thorbjørnsen og Rolf Evensen i Stavanger at jeg som folkevalgt og varaordfører i Sandnes ønsker nye arbeidsplasser til byen vår.

«Jeg vil bare advare om at jeg kommer til å være den varaordføreren i Sandnes som skal ønske nye bedrifter fortsatt velkommen til byen vår, fordi det er bra for hele regionen», skriver Pål Morten Borgli, Frp. Foto: Pål Christensen

Debattinnlegg

 • Pål Morten Borgli
  Fungerende ordfører i Sandnes (Frp)
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

På bystyrets talerstol mandag 12. desember snakket jeg om viktigheten av å være attraktive og en imøtekommende kommune når det gjaldt bedrifter som vi kunne få til vår region. Og bare så det er sagt, når vi snakker om Sandnes, så er det i aller høyeste grad regionen, og det spesielle området jeg trakk frem som eksempel, det ligger midt i vår fantastiske region.

Les også

Borgli løper til Oslo om han får fornybarfondet til Sandnes

Brukt mye tid

For meg er det å tiltrekke oss nye bedrifter og sikre gode vilkår for de som allerede er her, veldig viktig. Og er det noe jeg har brukt mye, ja veldig mye tid på, så er det å fremsnakke hele vår region fra Rennesøy i nord til Dalane i sør. For meg er en arbeidsplass i Gjesdal, Klepp eller Stavanger like viktig som en i Sandnes. Men denne gang handlet det om Sandnes-budsjettet, og jeg tok opp eksempler på gode rammebetingelser og nevnte den nye Havneparken spesielt.

Husk i Sandnes får du smilet med på kjøpet!

Jeg ville ønsket Apple, Lego, GE og alle mulige direktorater og statseide bedrifter velkommen til den flotte byen vår, men jeg ville være like glad om de kom til Skurve, Ullandhaug eller Øksnevad. Den lokale folkevalgte som ikke ønsker arbeidsplasser til sin kommune, bør virkelig vurdere sin rolle. Vi ønsker alle at flere turister skal komme hit til vakre Jæren, og det ville være en selvfølge at hovmesteren på Sola strandhotell ønsket hjertelig velkommen når turisten først har valgt å komme dit.

Her kan du lese om den tøffe fornybarkampen mellom Stavanger, Bergen og Trondheim.

Og til Rolf Evensen vil jeg si at vi slettes ikke lider av mindreverdighetskompleks, men tvert imot så er vi optimister og strutter av energi for å få vekst igjen i denne regionen, og Sandnes indre havn er en av mange perler i regionen. Jeg vil invitere både deg og Thorbjørnsen på en flott omvisning i byen vår. At vi har ulike syn på lokaliseringer, har ingenting med at vi ikke tenker regionalt, og når vi lanserte Stokka som sykehustomt, var det ikke på grunn av kommunegrenser eller arbeidsplasser, men rett og slett av hensyn til pasientene og er langsiktig perspektiv.

Bli med meg over fjellet

Til slutt vil jeg bare advare om at jeg kommer til å være den varaordføreren i Sandnes som skal ønske nye bedrifter fortsatt velkommen til byen vår, fordi det er bra for hele regionen. Og om vi skulle være heldige å få en stor, statlig aktør hit, er det bare for Evensen og Thorbjørnsen å bli med meg over fjellet på joggesko, rulleski og sykkel. Og husk i Sandnes får du smilet med på kjøpet.

Les også

 1. Gir gass i Havneparken

 2. Havneparken frister en ny bank

Publisert:
 1. Jæren
 2. Klepp
 3. Sola
 4. Lego
 5. Rennesøy

Mest lest akkurat nå

 1. Uthus og bil brant ned på Ålgård – mann pågrepet for innbrudd

 2. – Noe av det mest krevende jeg har gjort

 3. Fem nye smittede på Nord-Jæren

 4. Sandnes Ulf strålte og klappet sammen: – Utrolig skuffende

 5. Israel hevder å ha angrepet Hamas-leders bolig

 6. Minner om gamle storheter