Må bygge både på eksisterende og ny kompetanse

DEBATT: Aftenbladet har den seneste tiden skrevet om at Equinor flytter handel med strøm fra Stavanger til Århus. Vi ønsker å redegjøre noe rundt sakens innhold og bakgrunn.

«Vi er glade for at de berørte medarbeiderne i Stavanger allerede har fått eller er i ferd med å få nye stillinger internt», skriver Elin Isaksen.

Debattinnlegg

 • Elin Isaksen
  Elin Isaksen
  Pressetalsperson, Equinor
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Equinor utvikler seg som et bredt energiselskap, blant annet med virksomhet innen fornybar energi. For å håndtere markedsrisiko og sikre god lønnsomhet i vår eksisterende og framtidige produksjon har vi behov for å raskt sikre oss god forståelse av forskjellige nasjonale kraftmarkeder. Da trenger vi både kompetanse, kapasitet og IT-systemer ut over det vi har i dag.

Aktivitet i nærmere 40 land

Derfor kjøpte vi i fjor sommer Danske Commodities (DC), som er et av Europas største selskaper innen kortsiktig handel med kraft. DC ble etablert i 2004 og omsetter nå dobbelt så mye kraft som hele det årlige strømforbruket i Norge. Selskapet har aktivitet i nærmere 40 land, nærmere 300 medarbeidere og gjennomfører 4000 transaksjoner – hver dag. Med dette miljøet som del av Equinor-familien, er vi enda bedre posisjonert for å lykkes med fornybar for hele selskapet.

Som en følge av transaksjonen samler vi nå vår handel med elektrisitet i DC. Det medfører en begrenset overføring av oppgaver fra London og Stavanger til Århus, som berører åtte stillinger (fire i London og fire i Stavanger). I tillegg betyr overføringen at enkelte støttefunksjoner over tid kan frigis til andre oppgaver: Åtte årsverk fordelt på Stavanger og London.

Vi har aktivt konsultert fagforeninger og ansattrepresentanter gjennom prosessen, og hatt god dialog også om overføringen av handel med elektrisitet til DC. Vi er glade for at de berørte medarbeiderne i Stavanger allerede har fått eller er i ferd med å få nye stillinger internt.

Fortsetter sterk virksomhet

For å lykkes må vi bygge både på eksisterende og ny kompetanse. For å bidra til felles kompetanseutvikling vil kolleger fra alle Equinor-lokasjoner kunne jobbe en periode i Århus, og vice versa. La det ikke være noen tvil: Våre medarbeidere i Stavanger er viktige for lavkarbonsatsingen, ikke minst med sin kompetanse på prosjektutvikling, marine operasjoner samt karbonfangst og lagring. I tillegg fortsetter vi naturligvis å utvikle den sterke virksomheten vi har i Stavanger innen markedsføring og handel med råolje, naturgass og andre produkter.

Les også

 1. Equinor legger ned krafthandel i Stavanger

 2. – Equinor er flinke til å skryte av seg selv, men gjemmer bort det som er mindre populært

 3. Equinor får dansk kamp om å levere vindkraft til New York

 4. «Motstanden mot oljeindustrien øker. Industrien selv hjelper ikke til med å bedre omdømmet.»

Publisert:
 1. Debatt
 2. Klimapolitikk
 3. Olje og gass
 4. Oljeproduksjon
 5. Equinor

Mest lest akkurat nå

 1. Åpner i morgen: Slik blir den nye brannstasjonen ved Motorveien

 2. Fyrer løs mot Viking-speakeren: – Det er nok nå. Pakk sammen

 3. Wiig gartneri sier opp 15, stenger all vinterproduksjon av tomat og agurk

 4. Har kontroll på brannen, vil fort­sette etter­slukking i flere timer

 5. – Jeg skjønner veldig godt at dette er fortvilende

 6. Østenstad ferdig i Viking etter over 20 år i klubben