Legg ferien til Rogaland i sommer

DEBATT: Rogaland blir ofte kalt et Norge i miniatyr fordi vi har litt av alt Norge kan by på. Vi har høye fjell og dype fjorder, flotte landbruks- og skogsområder, fosser og stille vann, lange hvite sandstrender og bratte svaberg.

«Legger du ferien til Rogaland får du et bredt spekter av tilbud og opplevelser, samtidig som du hjelper de mange lokale bedriftene som er inne i sin vanskeligste tid på flere tiår», skriver Tom Kalsås. Her fra Sogndalstrand. Foto: Arild Inge Olsson

Debattinnlegg

 • Tom Kalsås
  Gruppeleder, Rogaland Ap
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Hele verden har hørt om Preikestolen, og mange turister flokker seg til Kjerag og jærstrendene. Men vi har også andre flotte turistattraksjoner å by på, som Skomakarnibbå, Månafossen, Trollpikken, Himakånå og Magma Geopark. De byr på spektakulære naturopplevelser, som flere burde bli kjent med.

Legg hele eller deler av ferien til Rogaland, og bli kjent med flere av skattene det flotte fylket vårt har å by på.
Les også

Planlegg ferie i Norge, sier regjeringen. Reduser fritidsreiser, sier myndighetene. Dobbeltkommunikasjon, sier reiselivet.

Museene ligger som perler på en snor

I fylket vårt er det opplevelser man kan bruke dagevis, ja, ukevis på. Fra Vikinggarden på Avaldsnes i nord, via Kongeparken på Nord-Jæren, til Sogndalstrand i sør. Museene ligger som perler på en snor, og for å toppe det hele har vi restauranter og overnattingssteder i verdensklasse.

Det er veldig mange gode grunner til å ta ferien i Rogaland en helt ordinær sommer. Og spesielt viktig har det blitt nå. Mange bedrifter innen reiseliv og service har måttet stenge ned og har måttet permittere ansatte. Hvis vi skal fortsette å ha det gode tilbudet vi har nytt godt av i lang tid, er dette tiden for å legge igjen noe av feriepengene lokalt.

Reiselivet bidrar med verdiskapning for over 5 milliarder kroner hvert år nasjonalt, og gir jobb til over 12.000 personer i fylket vårt alene. Legger du ferien til Rogaland får du et bredt spekter av tilbud og opplevelser, samtidig som du hjelper de mange lokale bedriftene som er inne i sin vanskeligste tid på flere tiår. Ditt feriebudsjett kan spille en avgjørende rolle i at en eller flere ansatte kommer seg tilbake i jobb, og til å redde en lokal bedrift fra konkurs.

Ta gjerne ei overnattingshelg

Min oppfordring er derfor: Legg hele eller deler av ferien til Rogaland, og bli kjent med flere av skattene det flotte fylket vårt har å by på. Og dersom du har anledning, ta gjerne ei overnattingshelg eller to på et hotell i fylket i løpet av sommerhalvåret. Kanskje akkurat 2020 er året du skal ta deg tid til en helg på Grand hotell i Egersund, Scandic Maritim i Haugesund, Sola strandhotell, energihotellet i Suldal eller noen av de andre flotte hotellene våre? Og unn deg noen flere restaurantbesøk enn du egentlig hadde tenkt – i Rogaland finner du noe for enhver smak.

La oss være med på å holde hjulene i gang for de mange lokale bedriftene og arbeidsplassene som vi er så glade i og stolte over.

Les også

 1. – Ferieavviking under covid-19

 2. Nordmenn har bestilt ferieturer for milliarder – får ikke vite om og hvor de kan reise

 3. Sånn kan du feriere i sommer

Publisert:
 1. Debatt
 2. Sola strandhotell
 3. Trollpikken
 4. Sogndalstrand
 5. Reiseliv

Mest lest akkurat nå

 1. Setter inn 50 vektere for å trygge landing med nye rednings­helikoptre

 2. Wirak: – Urimelig at Sandnes, Sola og Randaberg skal bli fratatt vaksiner nå, vi har høyere smittetrykk enn Stavanger

 3. Krever ny runde for naustet til Jan Bokn: – Uviss­heten er vond

 4. Mann i 60-årene skjelte ut politiet og rekte tunge etter fartsbot – dermed ble det dyrere

 5. Henrik Ingebrigtsen er i superform og skimter OL-suksess med Jakob

 6. «Det kan se ut som at ledelsen ved deler av UiS er særlig opptatt av hvordan ting tar seg ut»