Ikke legg ned Djupamyrå barnehage

DEBATT: For tredje gang på tre år foreslår administrasjonen i Stavanger kommune å legge ned Djupamyrå barnehage. Djupamyrå barnehage er kjent for sin evne til å gi barna en god start på livet.

«Å legge ned Djupamyrå, strider mot hva som er best for barna og samfunnet vårt», skriver Therese Nour. Foto: Pål Christensen

Debattinnlegg

 • Therese Nour
  Therese Nour
  På vegne av FAU ved Djupamyrå barnehage
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Grunnlaget for nedleggelsen av barnehagen virker å være økonomisk betinget. Nobelprisvinner i økonomi James Josef Heckman har en teori om at å spare på barn ikke er å spare, og at den mest lønnsomme investeringen i et samfunn er en god barndom. Å legge ned Djupamyrå, strider dermed mot hva som er best for barna og samfunnet vårt.

Høsten 2016 ble Djupamyrå barnehage foreslått nedlagt av barnehagesjefen og kommunaldirektøren. Det ble tydelig at barnas beste ikke ble nevnt, ei heller tatt hensyn til. Foreldrene i Djupamyrå jobbet da iherdig for å få politikerne til å forstå at barnehagen ikke burde legges ned.

Barnas beste blir ikke nevnt.

Robusthet

Vi fikk frem saklige argumenter om hvorfor Djupamyrå barnehage burde bevares. Vi fikk frem sannheten om barnehagebygget og uteområdet. Det handlet om miljø og trafikk, statistikk i forhold til befolkningsøkning, brukerundersøkelser, skolesone og en trygg overgang til skole. Ikke minst handlet det om robusthet.

Robusthet var et ord som ble nevnt ofte av kommuneadministrasjonen. Det viste seg tidlig i prosessen at robusthet ble definert ut fra bygg og drift, og ikke i forhold til en fleksibel barnehagehverdag, barnas utvikling og opplevelse av trygghet og omsorg.

Politikerne imponerte oss og satte seg inn i saken, de så på muligheter og var genuint opptatt av barnas beste. De så at det var andre løsninger, og at Djupamyrå barnehage burde bevares. Vi håpet da at barna var trygge, og at vi som foreldre og de ansatte ikke måtte gå gjennom en slik tung prosess igjen.

Det varte i ett år, så kom det et nytt saksframlegg. Barnehagesjefen ville nok en gang legge ned Djupamyrå, men nå skulle to andre barnehager i området legges ned i tillegg. Oppvekststyret bestemte at de to andre barnehagene i området skulle legges ned, og at barna som ble påvirket av dette, skulle få tilbud om barnehageplass i andre kommunale barnehager. Noen av disse barna kom da til Djupamyrå.

Sto igjen på lista

6. desember 2019 kom det tredje saksframlegget. Det gjaldt neddimensjonering av barnehageplasser frem mot 2024, og Djupamyrå sto igjen på lista over barnehager som ble anbefalt nedlagt. Det kom som et sjokk på foreldre og ansatte som hadde blitt fortalt at det skulle bli ro i Djupamyrå fremover, at de nye barna fra de nedlagte barnehagene fra 2018 nå skulle få en rolig hverdag og en best mulig overgang til skolen.

Det stemte ikke.

Dessverre er vi nå tilbake til det som var utgangspunktet i 2016. Robusthet blir igjen definert som økonomi og moderne bygg. Barnas beste blir ikke nevnt.

Hva ønsker dere politikere i Nye Stavanger å investere i? Invester i barna.

Les også

 1. Fem barnehager foreslås nedlagt i Stavanger

 2. Stavanger kommune kaster kvalitet på dør

 3. Kvalitet i barnehagen – vet politikerne hva det er?

 4. Fire barnehager blir lagt ned til høsten neste år

Publisert:
 1. Barnehage
 2. Økonomi

Mest lest akkurat nå

 1. Ansatt på sykehjem i Sola smittet

 2. De har pusset opp 13 boliger de siste 17 årene. Nå har de omsider funnet roen på Tau

 3. Den britiske koronavarianten er påvist i tre kommuner i Rogaland – ett av dem i år

 4. Gårdsutsalget til Tommy Skjæveland møter motstand

 5. Turgåere funnet etter leteaksjon i Sirdal

 6. Semitrailer i trøbbel på Moi