Med Frp i posisjon i Stavanger er det på tre år betalt 200 millioner kr mindre i eiendomsskatt enn om vi hadde vært i opposisjon

STAVANGER: Takk til Rogaland FpU for at dere står på for å fronte noen av våre viktigste saker! Takk også til Fredrik Christensen som også minner oss på hvor viktig eiendomsskatt er som sak for oss Frp-ere!

Hadde Frp ble med i flertallskonstellasjonen i bystyrets i Stavanger, ville eiendomsskatten ha vært høyere, skriver partiets gruppeleder, Christian Wedler (t.h.). De andre er (f.v.) Bjarne Kvadsheim (Sp), ordfører Christine Sagen Helgø (H) og varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF). Foto: Fredrik Refvem

Debattinnlegg

 • Christian Wedler
  Christian Wedler
  Gruppeleder, Stavanger Frp
Publisert: Publisert:
 • Overskriften er endret fordi den opprinnelige dessverre ikke var tilstrekkelig dekkende for innholdet i artikkelen. Debattredaksjonen beklager.
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Fredrik Christensen i Rogaland FpU spør: «Er Stavanger Frp blitt så maktkåte at de vil styre, koste hva det vil?»

Jeg skal gjøre det svært enkelt. Svaret er at Frp må være med å styre byen, det er vår politikk som er rett for kommunen, selv om den blir vannet ut gjennom samarbeidet med de andre i flertallet.

Hvis det var Ap som hadde styrt, hadde byens innbyggere og næringsliv til nå − tre år etter siste lokalvalg − ha betalt mer enn 200 millioner kroner i eiendomsskatt enn det vi har klart å fått til. Med Frp i posisjon betaler du og jeg altså 200 millioner kroner mindre på disse tre årene enn om vi hadde vært i opposisjon.

Vi vil avvikle eiendomsskatten

Det nytter ikke å drømme om Sandnes Ap. De er imot å innføre eiendomsskatt, mens Stavanger Ap vil øke den betydelig. Jeg hadde gjerne samarbeidet med Wirak om han hadde vært i Stavanger Ap!

I Stavanger Frp er vi imot eiendomsskatten. Vi har gått til valg på å redusere og på sikt fjerne den i Stavanger. Vi vil kutte i byråkratiet og bruke de kronene på blant annet å redusere og på sikt fjerne eiendomsskatten.

Men av bystyrets 67 representanter er det kun vi fem i Frp som mener det. Alle de andre har et annet syn på spørsmålet om eiendomsskatt. Folkeaksjonen mot bompenger vil øke eiendomsskatten mest. Dernest kommer Rødt, SV, MDG og Ap. Så har historien vist at Høyre, Venstre, KrF, Sp og Pensjonistpartiet har vedtatt å øke eiendomsskatten betydelig.

Ser fram til samarbeid

Men med Frp i posisjon er dette nå snudd. På disse tre årene med oss i posisjon er eiendomsskatten økt mindre enn lønns- og prisstigningen. Og hadde byens innbyggere gitt oss over 50 prosent av stemmene, hadde vi avviklet eiendomsskatten. Jeg ser frem til samarbeidet med FpU om å få det til.

Les også

 1. – Ap/Frp-samarbeidet svekkes uten Wirak og Borgli

 2. Huset ligger i Stavanger, men gata er i Sola

Publisert:
 1. Eiendomsskatt
 2. Stavanger
 3. Christian Wedler
 4. Stavanger FrP

Mest lest akkurat nå

 1. Smittehopp i Stavanger: - Bekymret for situasjonen

 2. Mari leter etter brudekjolen sin: – Angrer på at jeg solgte den

 3. – Idretts­laga må ikkje ha det stren­gare enn kommer­sielle trenings­senter

 4. – Jeg ville hjelpe ham, sånn at ting ikke utviklet seg.

 5. Antall koronapasienter på SUS doblet på én uke

 6. Tilfeldighet endret karrieren til Viking-stopperen: – Stor betydning