KrF må inn i Solberg-regjeringen

DEBATT: Jeg ønsker meg en ikke-sosialistisk regjering som vi drar mot sentrum.

«Fem år med Solberg-regjeringen har vist at vi har en regjering som forstår KrF», skriver Martine Tønnessen. Foto: Fredrik Refvem

Debattinnlegg

 • Martine Tønnessen
  Leder i KrFU
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

KrFs veivalg er like rundt hjørnet. Jeg mener vi må gå inn i Solberg-regjeringen. Fem år med Solberg-regjeringen har vist at vi har en regjering som forstår KrF. Regjeringen, med statsminister Erna Solberg i spissen, har blant annet stått støtt med KrF i debatten om reservasjonsretten. Dette viser et Høyre med god forståelse for verdispørsmål. Når statsministeren og andre viktige Høyre-profiler med henne, har strukket ut en hånd og sier seg villig til å se på paragraf 2c i abortloven og se på mulighetene for å forby tvillingabort, har KrF en historisk mulighet for gjennomslag på noen av våre viktigste hjertesaker.

Ulikt verdigrunnlag

Får vi dette nedfelt i en regjeringsplattform får vi gjennomslag, for da går vi inn i en flertallsregjering. Samtidig ser vi et Ap som deltar i demonstrasjoner mot nettopp dette – et Ap på barrikadene. Jeg mener dette viser at vi har ulikt verdigrunnlag. Når vi i tillegg vet at en vil være avhengig av flertall i Stortinget for politikken vår, er dette å gamble med gjennomslagene. I så viktige spørsmål er jeg på ingen måte villig til å gamble.

Skumle konturer

Vi vet at Solberg-regjeringen forstår oss, men vi vet lite om en eventuell Støre-regjerings forståelse for KrF. Likevel ser vi konturene av den, og disse synes jeg er veldig skumle. Hvorfor i alle dager skal vi gi fra oss muligheten for noe vi vet vi kan få mye godt ut av for en regjering vi ikke vet annet om enn at vi ikke får gjennomslag for disse hjertesakene? Jeg ønsker å ha hånden på rattet, og ikke gi SV den posisjonen vi har nå.

Jeg ønsker meg en ikke-sosialistisk regjering som vi drar mot sentrum. Jeg ønsker meg en regjering med forståelse for KrFs politikk og med et verdigrunnlag vi kan dele.

Les også

 1. KrFs veivalg et spørsmål om å overleve, mener Hareide

 2. Ropstad setter sin lit til at KrF-delegatene stemmer som bestilt

 3. Krisemåling for KrF to dager før skjebne-landsmøtet

Publisert:
 1. Debatt
 2. Erna Solberg
 3. KrFs skjebnevalg

Mest lest akkurat nå

 1. Brødet han baker koster 150 kroner. Likevel blir han utsolgt hver uke

 2. Maktdemonstrasjon av skadeskutt Oilers – ydmyket Storhamar

 3. Hun trodde hun skulle arve 4 millioner av søsteren. Men pengene gikk til Frelsesarmeen og SOS-barnebyer

 4. – Feil å bytte ut Domkirkens alter

 5. Nå herjer også Herrem

 6. Nakstad er ikke overrasket over hytteeiersøksmålet