Vet voksne at barna deres roper stygge ord på Viking-kamp?

DEBATT: Jeg hadde en selsom opplevelse på Vikingkamp i går. Dette er noe jeg mener bør komme på trykk for at oppmerksomheten skal bli på fotball og ikke andre ting.

Det frister lite å gå på Viking-kamp med det første, etter å ha hørt ukvemsordet supporterne brukte mot bortelaget, skriver innsenderen.
  • Steffen Hellem
    Hafrsfjord
Publisert: Publisert:
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Jeg og min sønn på 10 fikk to billetter til Viking-Bodø /Glimt, og vi hadde forhåpninger om å se en god fotballkamp da laget fra Bodø er Norges beste fotballag om dagen.

Verken supporter av Viking eller Bodø/Glimt hadde et åpent sinn til denne kampen. Det som slo meg da vi lette etter plassene våre, var at det var som å være på en barne- eller ungdomsbursdag.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg måtte reise meg eller flytte meg for å slippe forbi barn med hender fulle av brus, pizza og popkorn med mer. Dette var veldig forstyrrende under hele kampen.

Men som forelder til en tiåring, reagerer jeg spesielt på oppførselen til disse barna. Når Glimt-supporterne heier på sitt lag og roper Bodø/Glimt, svarer Viking-barna med «SUGE!» på barnehageaktig- maner.

Jeg tror ikke barna en gang vet hva ordet betyr. Foreldrene til disse barna bør se seg selv i speilet og spørre seg om hva de har lært barna sine. Det er helt ok å disse bortelaget på kamp, men det må jo gå an å gjøre det på en mer voksen måte, enn å hyre inn barn til dette. Etter denne opplevelsen, blir det nok lenge til vi går på kamp igjen.

Publisert: