Det er ikke nok kløktige hoder eller varme hender på sykehjemmene

DEBATT: Vi kan drive så mye lederutvikling, aktivitetsdosetter og arbeidsmiljøtiltak vi bare vil, uten nok ansatte på jobb faller alle disse i fisk. Det er den harde realitet.

«Tillitsreform innen helse i Stavanger er noe Ap har foreslått en rekke ganger uten å få gjennomslag. Nå har flertallspartiene likevel gått inn for en slik reform, og det er fint å se at de innser hvilken god idé det er», skriver Susanne S. Krûger.
  • Linda S. Krüger
    Linda S. Krüger
    medlem av levekårsstyret i Stavanger, Ap, sykepleier og forhenværende avdelingssykepleier på sykehjem
Publisert: Publisert:
Les også

Stavanger trenger en tillitsreform

icon
Denne artikkelen er over seks år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Hvis du kommer på sykehjem regner jeg med at du gjerne vil snakke, le og spise gode måltider sammen med de ansatte. Du vil kanskje også at det skal være koselig og hjemlig i avdelingen du bor i, og at det skal lukte nybakt brød og nytrukken kaffe fra kjøkkenet? Ja, og så vil du kunne dusje når du ønsker det, legge deg når du har lyst og våkne av deg selv? Selvsagt har du lyst å komme ut i frisk luft hver dag, også hvis du begynner å bli glemsk og ikke finner veien tilbake igjen.

Les også

Høyre må skjerme eldreomsorgen i Stavanger!

Ønsker det samme

Tro meg da jeg sier at alle ansatte i alle virksomheter ønsker det samme. Mange av dem går med en klump i magen og en følelse av maktesløshet fordi de ikke kan oppfylle disse enkle og helt selvfølgelige ønskene dine.

Les også

Eldreomsorgen i Stavanger: Hvorfor er de ansvarlige så øredøvende stille?

Tillitsreform innen helse i Stavanger er noe Arbeiderpartiet har foreslått en rekke ganger uten å få gjennomslag. Nå har flertallspartiene likevel gått inn for en slik reform, og det er fint å se at de innser hvilken god idé det er. Vi i Arbeiderpartiet ønsker å gå enda litt lenger i arbeidet med tillit. Vi vil anerkjenne det ansatte og ledere har sagt i en årrekke. Nemlig at det er for få ansatte på jobb. Det er ikke nok kløktige hoder eller varme hender på jobb til å oppfylle dine ønsker om å få en god samtale eller en tur i nabolaget. Vi kan drive så mye lederutvikling, aktivitetsdosetter og arbeidsmiljøtiltak vi bare vil, uten nok ansatte på jobb faller alle disse i fisk. Det er den harde realitet.

Les også

- Ingen tør snakke høyt om den uverdige eldreomsorgen

Årelang kompetanse forsvinner

Derfor har vi i vårt alternative budsjett lagt opp til et pilotprosjekt med å øke grunnbemanningen i en virksomhet, eller i noen utvalgte avdelinger i to virksomheter, med evaluering etter to år. Fordi vi vil vise at vi tar ansattes, lederes, pårørendes og fagforbundenes bekymringer på alvor. Fordi vi ikke vil at pasientene skal gå til sengs kl. 19, på grunn av at det ellers er umulig å kunne hjelpe alle. Fordi vi ikke vil at en pasient skal gråte når han enda en gang blir nektet en tur ut fordi det er for få ansatte til å følge ham.

Et helt annet aspekt er at økt press i arbeidshverdagen gjør at mange ikke orker å stå i jobb og går av med pensjon så tidlig de kan, dette medfører at årelang og uvurderlig kompetanse forsvinner og at kravet om rekruttering øker, i en sektor som allerede sliter kraftig.

Flere ulike plasser i Norge har man igangsatt prosjekter med økt grunnbemanning, med gode resultater. Norsk sykepleierforbund og Fagforbundet er positive til dette, og de ansatte opplever at klumpen i magen blir litt mindre. Vi vet at sykefraværet i Stavanger kommunes virksomheter innen helse og omsorg er høyt. Vi vet at sykefraværsbudsjettet er altfor stort over hele linjen. For et årlig fraværsbudsjett på 4, 5 eller 6 millioner i en enkelt virksomhet, kan vi ansette flere nye årsverk à 500.000–600.000 tusen. Og det vil være flere ansatte på jobb hver eneste dag. Vinn-vinn for alle, ikke sant.

Les også

Takk til Liv Evje for hennes sterke og modige innlegg om eldreomsorgen!

Sikre på resultater

Stavanger Arbeiderparti setter derfor av èn million i 2017 og èn million i 2018 for å prøve dette. Vi er hundre prosent sikre på at vi vil se resultater, og vi er også sikre på at sykefraværet vil gå ned og at deler av sykefraværsbudsjettet vil kunne brukes til å ansette flere. Vi kan få til enda et løft i sykehjemmene hvis vi sammen jobber for dette prosjektet, tverrpolitisk. Arbeiderpartiet er glade for at flertallspartiene endelig lyttet til oss gjennom å vedta tillitsreformen. Nå håper vi at flertallet støtter opp om prosjekt økt grunnbemanning. Det skulle jo bare mangle.

Hvis du kommer på sykehjem om noen år, så er det kanskje så mange på jobb at du får legge deg etter Gullrekka på fredagen, at du får dusje når du ønsker det, og at du kan ta den der turen ut hver dag. Nå gjenstår å se om flertallet i Stavanger syns dette er en viktig prioritering eller ei.

Publisert: