Nei til økt trafikk i Gjerdeveien

DEBATT: Kommunedirektøren anbefaler å bytte bort Tasta-kryss (krysset ved Gabbas) for å få lang kulvert.

Krysset ved Gabbas kan bli borte når nye E39 bygges mellom Smiene og Harestad. Da blir det økt trafikk i Gjerdeveien.
  • Knut Maubach
    Stavanger
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Kommunedirektøren anbefaler å si ja til byttehandel med Vegvesenet som kan resultere i at Gjerdeveien får betydelig økt trafikk.

Ny motorvei E39 gjennom Tasta fra Smiene til Harestad må ikke føre til økt trafikk i
boligområdene langs Gjerdeveien. Helt utrolig at prosjektering av en ny motorvei skal betales med betydelig forringelse av bokvalitet og livsglede i denne delen av Tasta.

Det kan umulig være i Stavanger kommunes interesse å tillate denne voldsomme veksten i trafikkbelastningen i Gjerdeveien.

Barn og ungdom

Langs Gjerdeveien går hver dag mange skoleungdommer til Teinå barneskole og Tastarustå ungdomsskole. I tillegg skal barn og ungdommer til trening på Tastarustå idrettshall, fotballbanene og skatebanen. Foreldre med barnevogn til og fra barnehagene langs veien!

Tasta bydel er i stor vekst med bygging av fire nye massive blokker i Eplestien som inneholder 108 leiligheter. I tillegg bygges på samme område 26 rekkehus. All trafikk til og fra disse leilighetene skal kjøre langs Gjerdeveien og svinge inn rundt Tastarustå skole. Helt utrolig!

Må ikke forringe livskvaliteten

Det kan umulig være i Stavanger kommunes interesse å tillate denne voldsomme veksten i trafikkbelastningen i Gjerdeveien. Fartsgrensen er 40 km/t for å trygge de myke trafikantene og de mange beboerne som krysser veien til og fra butikker på begge sider av veien.

Ny E39 fra Smiene til Harestad må ikke forringe livskvaliteten på Tasta med økt trafikk og mer forurensning i et tett boligområde.

Publisert: