Miljøorganisasjonene heier på klimameldingen

Debattinnlegg

 • Kjartan Alexander Lunde
  Leder av Rogaland Venstre
Publisert: Publisert:

POLITIKK: I Ulrikke Torgersen (MDG) sitt innlegg 21. januar antyder hun at miljøorganisasjoner ikke er fornøyde med den blågrønne regjeringen sin klimamelding. Det stemmer ikke med en oppsummering av NRK.

«Dette er med på å sende et tydelig signal om at det kommer til å bli langt dyrere å forurense, og at vi må omstille oss», sier Naturvernforbundet. Økningen av CO₂-avgiften er historisk og vil gi et taktskifte i klimapolitikken mener Miljøstiftelsen ZERO.

Verdens naturfond WWF sier at det er et strålende grep at regjeringen strukturer klimapolitikken. Framtiden i våre hender er fornøyd med at det nå kommer en konkret klimaplan. «Den har mange gode enkelttiltak, der tredobling av CO₂-avgiften nok er det viktigste. Med årlige utslippsbudsjett blir det også lettere for folk å følge med på klimapolitikken», sier leder av organisasjonen.

MDG bør være rause

Venstre har fått store gjennomslag for å levere en ambisiøs og god klimaplan. Det burde MDG være rause nok til å gi honnør for. De norske klimagassutslippene er nå på sitt laveste på 27 år. Venstre har vært forkjemper for den politikken som har ført til disse klimagasskuttene, blant annet gjennom elbilfordelene, grønn skipsfart, støtte til innovasjon og utvikling av teknologi.

Må arbeide konstruktivt

Venstre og regjeringens klimaplan viser hvordan vi skal nå målet under Parisavtalen og skape nye jobber. Nå må vi arbeide konstruktivt framover for å få gjort Norge grønnere og mer klimavennlig.

Publisert:
 1. Debatt
 2. Klimapolitikk
 3. Utslipp
 4. Klima
 5. Ulrikke Torgersen

Mest lest akkurat nå

 1. Person funnet død etter leteaksjon ved Utsira

 2. Slik får du vaksinert deg i Stavanger

 3. Jæren letter på smitte­vern­tiltak - ny vurdering om Nord-Jæren fredag

 4. Lekkasje fra gjødseltank i Gjesdal

 5. Familien manglet et ekstra rom. Slik ble garasjen til TV-stue med kontor og hems.

 6. - Jeg er veldig takknemlig for at de skjermet meg. De sendte heldigvis ikke alt