Hvor er ryggraden, Høyre?

DEBATT: Høyres Aleksander Stokkebø kritiserer igjen Arbeiderpartiet og skriver i Aftenbladet 13. mai at regjeringen satser på havvind og karbonfangst og -lagring.

«At Høyres Stokkebø betrakter og beskriver norsk petroleumspolitikk som en del av et tildekt spill, hvor konsekvensutredningskortet kastes raskt i regjeringsforhandlinger fordi det egentlig ikke er reelt, er en farlig og lite tillitskapende tilnærming til politikk», skriver Kari Nessa Nordtun.

Debattinnlegg

 • Kari Nessa Nordtun
  Ordførerkandidat i Stavanger, Ap
Publisert: Publisert:
Les også

Der Ap gynger, står Høyre fjellstøtt

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Dette er en virkelighet vi ikke kjenner oss igjen i. Høyre bevilger ikke penger for å realisere en fullskala verdikjede til dette. Stokkebøs egen olje- og energi minister, Kjell-Børge Freiberg, gikk nylig ut og uttalte at han rett og slett ikke er positiv til å bygge en havvindpark her hjemme. Det til tross for at en rekke aktører, som Aker Solutions og El- og IT-forbundet, ønsker en satsing på havvind i Norge. Mer kan man vel ikke forvente fra et parti som i 1991 stemte mot innføring av CO₂-avgift på sokkelen. Denne avgiften har vært et svært viktig bidrag til at produksjonen på norsk sokkel har det laveste CO₂-avtrykket i verden. Mot Høyres stemmer.

Virkemiddel for å oppnå makt

At Høyres Stokkebø i tillegg betrakter og beskriver norsk petroleumspolitikk som en del av et tildekt spill, hvor konsekvensutredningskortet kastes raskt i regjeringsforhandlinger fordi det egentlig ikke er reelt, er en farlig og lite tillitskapende tilnærming til politikk. Dette viser med all tydelighet at det ikke bare er i petroleumspolitikken Høyre tar til seg standpunkt – ikke fordi de nødvendigvis mener det, men som et virkemiddel kun for å oppnå makt.

Kutte i sykelønnen

Abortsaken er et annet eksempel hvor Høyre ikke nøler med å svekke kvinners rettigheter til å bestemme over egen kropp, til fordel for makt. Dette forflytter seg også til Stavanger-politikken hvor Høyres ordførerkandidat, John Peter Hernes, ikke har tatt avstand fra å inngå samarbeid med noen politiske parti, men åpner døren for alle, også de som vil kutte sykelønnen til kommuneansatte med 20 prosent. Hvor er ryggraden, Høyre?

Les også

 1. Oljepolitikk: – Der Ap gynger, står Høyre fjellstøtt

 2. Ap: – Oljenæringen skal utvikles, ikke avvikles!

 3. Høyre: – Vi står side om side med oljearbeiderne!

 4. Oljeeventyret skal fortsette

 5. Arbeiderpartiets oljekrangel, tåkeprat og vingling

 6. Støre står fast ved oljekompromiss fra 2017

 7. Duket for nytt oljeslag på Aps landsmøte

 8. Høyre: – Å legge ned oljenæringen, er en katastrofe for klimaet

Publisert:
 1. Debatt
 2. John Peter Hernes
 3. Aleksander Stokkebø
 4. Kari Nessa Nordtun
 5. Karbonfangst

Mest lest akkurat nå

 1. Eliteserieklubb vil kjøpe Jostein Ekeland

 2. Snø og vind: Kan bli krevende kjøreforhold til fjells fredag

 3. Hva tåler sykehusene før Norge må stenges ned? Det er ikke korona som er den største utfordringen

 4. Innkaller til hastemøte om høye strømpriser

 5. Gjert Ingebrigtsen mener folk gjør én klassisk feil når de trener

 6. Bryne-talent blir trolig klar for Viking innen kort tid