For en del av oss er det nok nå

DEBATT: Er det ikke nok nå? Har ikke alle fått lov å si dette tilstrekkelig mange ganger nå, til å ha fått tilfredsstilt sine undertrykte lyster til å si noe litt grovt i det offentlige rom?

«Hvordan skal det gå? Det kommer til å gå kjempeflott. Slutt med sutringen», skriver Sveinung Bendiksen.
  • Sveinung Bendiksen
    Sveinung Bendiksen
    Tidligere journalist i Aftenbladet
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

I Egersund gråter de. Arnt Olav Klippenberg føler seg truffet i hjerte både av sigd og hammer, meisel og slagbor.

Jaja. Han om det.

Jeg er utdannet førskolelærer, riktignok for 40 år siden, men likevel. Tre-åringen i barnehagen syntes det var stas å si: «rompe» og «tiss».
Min kone var lærer for førsteklassinger i mange år. Hun hadde ett år en elev som sa «pikkstol» når han mente pistol. Hun sa til ham: «Det heter ikke pikkstol, men pistol...» Svaret? «Pikk eller piss, det e vel det samma det!» Han var da sju år.

Les også

Mistenkt erkjenner ikke forholdet i Trollpikken-saken

Les også

Med slegge og kile traff vandalene oss midt i hjertet

Les også

Utrolige Rogaland: Eventyret om trollpikken som ble steinhard

Stått der i uminnelige tider

Nå har altså en eller flere funnet det formålstjenlig å kappe stasen av en fjellknatt. Den har stått der i uminnelige tider, uten at noen verken har snakket om den eller brydd seg. Jo, kanskje noen der sør i fylket har sagt, sånn litt i det stille og i løyndom; «det e okka Trollpikk,..thi-hihi.»

Og Aftenbladet følger opp. Omtrent som tre-åringer eller som gutteklubben «Voksne-menner-på-alene-fest»: «Folk tømmer pungen for Trollpikken». Sånn omtrent var tittelen her en dag. Sikkert klapp på skulderen i redaksjonen til den som kom på den fiffige tittelen.

Les også

Tømmer pungen for Trollpikken

Nå sutrer turistnorge. Hjelp! Vi som skulle på kartet med en ny turistmagnet. Hvordan skal det gå? Det kommer til å gå kjempeflott. Slutt med sutringen. La politiet finne fram til gjerningsmann/personer. La dem få straffen de skal ha for dåden, ut fra lovverket, og la steinblokken bli liggende.

Kjøp is til alle

Bruk pengene til å kjøpe is til alle i Egersund – ja, gjerne i hele Eigersund. Kanskje de da kan kjøle seg så pass ned at Trollpikken kan gå i glemmeboken. For en del av oss er det nok nå.

Publisert: