Grov skivebom av Faret Sakariassen

DEBATT: Jeg er glad for at Eirik Faret Sakariassen engasjerer deg i forhold til barnefattigdom. Det er ikke bekjent en by som Stavanger at barnefattigdommen øker. Det er vi enige om.

– Faret Sakariassen ignorerer glatt de ringvirkningene Hammer Stavanger fører med seg. Hva med å studere litt samfunnsøkonomi?

Debattinnlegg

 • Dag Rune Qvam
  Dag Rune Qvam
  Stavanger
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Vi kunne sikkert diskutert bevilgningsløsninger til de sene nattetimer, men at Faret Sakariassen finner det for godt å sette Hammer Stavanger opp mot barnefattigdom, synes jeg er både usaklig og en grov skivebom. Faret Sakariassen har ikke skjønt hva Hammer Stavanger er for noe. Han forstår ikke hva som skal til for å arrangere et slik arrangement eller hvem som står bak. Faret Sakariassen ignorerer glatt de ringvirkningene et slik arrangement fører med seg også. Hva med å studere litt samfunnsøkonomi?

Ikke en eneste krone koster det å se Hammer Stavanger. Man trenger bare å stille opp. Bare den markedsføringen alene, er verdt bevilgningen bystyret gjorde.

Jeg blir skuffet

Jeg arbeider som frivillig i Tour des Fjords AS, som er arrangøren av Hammer Stavanger, og har gjort dette de tre siste årene. Ja, jeg skriver arbeider, for det er de vi frivillige gjør. Jeg har god kjennskap til hvordan organisasjonen fungerer, og jeg blir regelrett skuffet over Faret Sakariassen som kommunalråd når han turer i vei på denne måten.

Det er greit at han er misfornøyd med bevilgningene, men hør nå her... den medieoppmerksomheten som et slikt arrangement genererer på verdensbasis, er betydelig. De tv-bildene som ble kringkastet internasjonalt, var simpelthen fantastiske, og de var verdens beste reklame.

Helt gratis

De ti største sykkellagene i verden gjestet Stavanger og Sandnes og laget sykkelfest i tre dager. Og vet du hva, Faret Sakariassen? Publikum fikk se dette helt gratis! Ikke en eneste krone koster det å se sykkelrittet Hammer Stavanger, man trenger bare å stille opp. Bare den markedsføringen alene, er verdt bevilgningen bystyret gjorde. Det skal Faret Sakariassen være takknemlig for.

Stort antall frivillige

Tour des Fjords AS har tre fast ansatte. Disse får lønn, og det fortjener de. Men det Faret Sakariassen tydeligvis ikke forstår, er at det i tillegg engasjeres et stort antall frivillige; rigging av arena, profilering, arrangere forskjellige ritt, løypemannskap (merking og sikring av løypa), skaffe godkjente løypevakter til å passe på (løypevaktene må ha kurs som heldigvis er gratis), og vi rekrutterer primært fra foreninger og idrettslag. Vaktene får noen kroner for dugnaden, så her betaler faktisk Tour des Fjords tilbake til «folket»

Kommer regionen til gode

Mat og drikke til frivillige er det noen som ordner. Hotellrom til de frivillige og alle de andre trengs også. Hotellrom? Ja, organisasjonen får frivillige fra flere steder i landet, alle sammen jobber harde lange dager og trenger et sted å sove. Ingen av de frivillige hever lønn. Men Tour des Fjords betaler for kost og losji. I tillegg kommer det tv- og mediefolk fra mange land. Disse sover også på hotell, for ikke å snakke om de 70 syklistene med sitt store støtteapparat. Arrangementet genererer altså et betydelig antall hotellnetter, som kommer regionen til gode.
Gjennom barne-, familie- og turrittet stimulerer vi til aktivitet med lav terskel. I løpet av helgen kunne barn og voksne, uavhengig av nivå, sykle tur. Er ikke det bra, da? Dette har du vært med å bevilge penger til, Faret Sakariassen.
Så, hvem er det som står bak Tour des Fjords AS? Jo, det er Stavanger Sykleklubb og Nordsjørittet, og Nordsjørittet eies igjen av andre sykkelklubber. Så hvis Tour des Fjords klarer seg økonomisk, så er det bra for sykkelklubbene i regionen.

Syltynt

Derfor synes jeg Faret Sakariassen bommer grovt når han setter Hammer Stavanger opp mot barnefattigdom. Neste gang han skal kritisere «høyrealliansen», så foreslår jeg han gjør grundigere forarbeid, for dette var syltynt!

Publisert:
 1. Tour des Fjords
 2. Eirik Faret Sakariassen
 3. Sykkelritt
 4. Frivillige

Mest lest akkurat nå

 1. Drivstoffprisene har falt over sju kroner siden før sommeren

 2. Den siktede gutten innrømmer å ha startet brannen, men nekter straffskyld

 3. Kutt i norsk strømsalg til Europa ble nedsablet før jul. Plutselig snudde regjeringen

 4. NHO fnyser av disku­sjonen om utenlands­kabel: – Provosert

 5. Nå har Vik­ings prøve­spiller fått svar

 6. Brunsneglene er færre enn før. Det har ikke bare med været å gjøre