Hvorfor får vi ikke bruke Hetlandshallen?

DEBATT: Jeg er en glad morgensvømmer som har nydt godt av tilbudet på Gamlingen i mange år. Så ble Gamlingen jevnet med jorden, og vi venter på at en ny «Gamling» skal bli ferdig til å ta i mot oss.

«Hetlandshallen er ganske sentral, og fortsatt er svømmeklubben villig til å stille opp. Men de får ikke lov», skriver Berit Hinna Sørås, Stavanger.

Debattinnlegg

  • Berit Hinna Sørås
    Berit Hinna Sørås
    Stavanger
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Mens vi venter, fikk vi tilbud om tre utvidede åpningsdager i Stavanger svømmehall og en i Hetlandshallen. Vi har blitt svært godt mottatt av imøtekommende og hyggelig betjening, så både den fysiske siden, og det helt spesielle verdifulle Gamlingen-miljøet kunne ivaretas.
I Stavanger svømmehall er det de kommunalt ansatte som tar seg av nødvendig vakthold, og det som hører til, og i Hetlandshallen er det frivillige fra Svømmeklubben.

Les også

Her er det nye Gamlingen-bassenget

Sjenerøst forslag

Da Gamlingen ble lagt ned, ble det svart fra kommunen at det var vanskelig å få til et kompenserende tilbud før nye Gamlingen står klar. De viste til økonomien. Da kom svømmeklubben opp med et svært sjenerøst forslag. De tilbød seg å ta vakthold og ansvar, i hvert fall i Hetlandshallen, mot at de kunne bruke en del av bassenget til trening for sine aktive svømmere. Resten av bassenget ville være åpent for publikum.
Det ble enighet om en morgen i uken. Nå stenger Stavanger svømmehall til nyttår, og vi håpet på at vi nå som erstatning for morgensvømmingen der kunne få ett nytt sted å forholde oss til. Hetlandshallen er ganske sentral, og fortsatt er svømmeklubben villig til å stille opp. Men de får ikke lov. Her har vi virkelig en vinn-vinn situasjon som det takkes nei til, og uvisst av hvilken grunn.

Les også

Nye Gamlingen er i rute

Får ikke svar

Jeg spør og får ikke svar. Bassenget står der med vann i, kompetente folk er villige til å gjøre en innsats for fellesskapet, og så går det ikke. Kan noen som sitter med fasiten gi meg et svar?

Publisert: