Det er nok nå, Ecofact! Jeg avstår fra videre storspove-debatt

DEBATT: I 2016 skrev jeg i SA at debatten om storspoven på Gausel var lettere komisk. Når Ole K Larsen i Aftenbladets nettavis 6. mai kritiserer meg for å ikke ha lest hans hemmelige rapport, blir det faktisk tragikomisk.

Larsen bruker veldig mange ord i forsøk på å forklare bevaring av fugleliv og naturområder. Men det har fremdeles ingen relevans til den konkrete saken om Gauselvågen.

Debattinnlegg

 • Yngvar Bokn Johnsen
  Yngvar Bokn Johnsen
  Stavanger
Publisert: Publisert:

På samme måte som når han sist påsto at jeg drev med personangrep på Ecofact sin anonyme ornitolog. Er det mulig?

Men, som Aftenbladets lesere for lengst har forstått, er det konklusjonen i rapporten vi diskuterer. Når konklusjonen bommer totalt på de faktiske forhold, blir den ikke mer korrekt om rapporten er lang og full av flotte faguttrykk. Og dessuten hemmelig.

Jeg har fulgt utviklingen på Gausel i over 60 år, og rapporten fra Ecofact kan uansett ikke endre de faktiske forholdene i området. Larsen bruker veldig mange ord i forsøk på å forklare bevaring av fugleliv og naturområder. Men det har fremdeles ingen relevans til den konkrete saken om Gauselvågen.

Så bruker Larsen gjennom hele innlegget det eldgamle debatt-trikset med å tillegge meg meninger jeg ikke har, for så å harselere over dem. Det beste eksempelet er når han snur innlegget mitt til å si at jeg vil ha tursti på bekostning av fugleliv. For en som har brukt hele sitt lange liv på å støtte og bevare fuglelivet, blir slike påstander helt absurde. Er dette debattetikk, hersketeknikk eller personangrep?

Jeg syns reprisen på historien om storspoven på Gausel, som Ecofact kjører nå, er meningsløs. Ingen nye momenter er framlagt og sakligheten i innleggene mot meg personlig, er ikke imponerende. Med dette velger jeg å avstå fra videre storspove-debatt med Ole K Larsen i Ecofact.

Les også

 1. Å slakte storspove-rapporten på forhånd fordi du ikke liker resultatet, gir et dårlig grunnlag for en seriøs debatt

Publisert:
 1. Debatt
 2. Gauselvågen
 3. Bevaring

Mest lest akkurat nå

 1. Her kostet det 600 kroner å komme inn

 2. 63 ganger rykket politiet ut for å redde Liv Monika (16) fra Gjesdal. Den 64. gangen klarte de det ikke

 3. Jakob Ingebrigtsens nye naboer på Lura synes huset hans blir for svært

 4. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

 5. Debutanten oppfylte dobbelt drøm da Viking cruiset videre fra cupfesten på Rosseland

 6. Oppdaget sin egen stjålne sykkel på taket av en forbipasserende bil