Miljøpartiet De Grønne ønsker ikke å asfaltere alle stiene i Melsheia

DEBATT: Det virket som de grå partiene hadde mye innestengt manglende vern, som fikk utløp i bystyret på mandag!

Publisert: Publisert:

«Det gledelige i denne saken var det store engasjementet bystyret viste for vern av grusveier», skriver Erlend Kristensen i MDG.

Flere har tatt kontakt med meg og lurer på om MDG har tenkt å asfaltere alle stiene i Melsheia. For etter «dramatikken» å dømme i bystyret 6. februar, samt en litt tabloid tittel på saken i Aftenbladet, «MDG vil asfaltere turstier i Melshei», kan kanskje mange sitte igjen med det inntrykket.

Miljøpartiet De Grønne vil ha gang- og sykkelsti opp til det nye rulleskianlegget ferdig til åpningen til sommeren!
Les også

Sandnes treffer blink i Melshei

Stolte av alle stiene

Innrykket forsterkes på sosiale medier anført av Frp som virker å være «sjokkerte» over MDG. Dette følges videre opp i Drøset, hvor det refereres til at Miljøpartiet «tok til ordet for å asfaltere flere turstier i Melsheia».
Miljøpartiet er svært stolte av byen og alle stiene. Vi ønsker å bevare dem alle og utvide med flere. Er det noe MDG er opptatt av, så er det natur og legge til rette for at folk lett skal komme seg ut i vår flotte natur.

Kan ikke sykle trygt

Men til forskjell fra posisjonspartiene ønsker vi også å børste liv i den gamle sykkelbyen Sandnes. Ap, Frp og Sp har rett og slett tatt ut gang- og sykkelstien fra budsjettet til det nye rulleskianlegget i Melsheia. Dette betyr altså at "sykkelbyen" Sandnes åpner et nytt flott rulleskianlegg i Melsheia til sommeren, som ventes å bli svært populært, uten at barn og unge kan sykle trygt til anlegget. Det ville jo også vært naturlig å tilrettelegge for at en kan bruke rulleski til et rulleskianlegg! For de aller fleste kommer vel dette som en stor overraskelse? Miljøpartiet De Grønne vil ha gang- og sykkelsti opp til det nye rulleskianlegget ferdig til åpningen til sommeren!

Les også

12,5 millioner til nytt rulleskianlegg i Melshei

Brøkdel av stiene

Forslaget vårt gikk ut på å asfaltere og utbedre to grusstier i utkanten av Melsheia fra Kleivane (ca. 700 meter) og opp fra Brattebø (ca. 1000 meter). Disse er til og med allerede lyslagte. Dette er en brøkdel av alle stiene i området og i Sandnes. Det ville også ledet til mindre vedlikehold og kan gjøres raskt og til en rimelig penge.
Begge disse strekka har et par svært bratte partier, som gjør at de ikke er egnet til bruk for sykkel for barn. Dermed vil folk benytte den smale veien langs Melsheiveien eller kjøre bil.

MDG vil bevare Lofoten oljefritt, prioriterer jordvern og biologisk mangfold.

Et kompenserende tiltak ville derfor vært å lage et par hårnålssvinger. Noe lignende ble gjort i Sørmarka på rekordtid i 2013, slik at Stavanger fikk en fullverdig sykkelrute til Forus. Det er selvsagt fortsatt delte meninger om dette, jeg var blant skeptikerne den gang, men virker som de aller fleste i dag er svært fornøyde.

Les også

Nytt Melshei-anlegg nærmere, men dyrere

Lover bra

Men det gledelige i denne saken var det store engasjementet bystyret viste for vern av grusveier. Det lover bra i forhold til bevaring av det flotte området og stiene mellom Bråstein og Foss-Eikeland, når tverrforbindelsen der skal reguleres. Håper da vi alle kjemper for tunnelløsningen og bevarer og utvikler naturområdet. Sandnes Tomteselskap har vist interesse for området. Hold fingra fra fatet!

MDG vil bevare Lofoten oljefritt, prioriterer jordvern og biologisk mangfold. Tenk om de andre partiene hadde prioritert dette like høyt som det engasjementet de viste for vern av grusstier? Det virket som de grå partiene hadde mye innestengt manglende vern, som fikk utløp i bystyret på mandag! Men vi får satse på at det i rulleskianlegget i det minste blir asfalt!

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Se direkte fra oljebrannen i Mekjarvik

 2. Regjeringen avvikler Smittestopp-appen

 3. – Vi har ikke kontroll - brannen har spredd seg

 4. Medarbeider ved SUS har testet positivt for korona

 5. Sander (23) løp 24 timer i strekk: Etter målgang kom reaksjonen på det vanvittige stuntet

 6. Ny podkast: Syngende poltimann med ny Viking-sang

 1. Bystyret
 2. Sandnes
 3. Natur
 4. Sykkel
 5. Sandnes Tomteselskap