Vi bør utforme en barnehagepolitikk som er på barnas premisser, selv om det koster litt mer

Publisert: Publisert:

Daria Maria Johnsen (til venstre) og Michelle Flagstad i MDG vil satse på økt kvalitet i barnehagene. Foto: Jarle Aasland

Debattinnlegg

 • Daria Maria Johnsen
  Nestleder bystyrerepresentant, MDG
 • Michelle Flagstad
  Bystyrerepresentant, MDG
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Situasjonen med for mange barnehageplasser har endelig gitt oss muligheten til å satse på økt kvalitet i barnehagen. Derfor vil De Grønne foreslå å redusere antall barn i stor avdeling fra 18 til 17 barn, med støtte fra Utdanningsforbundet.

Flertallspartiene har lansert flere gode forslag. Blant annet å bevare nære barnehager med god drift som Hus Vannassen og Roaldsøy barnehage. «Kortreiste barn» er viktig innen grønn politikk. Vi vil ha barnehager som er i gåavstand til hjemmet, men samtidig ønsker vi å heve kvaliteten.

Les også

Her er den endelige kuttlista

Trenger ikke å prøve

Ifølge loven kan store avdelinger ha maks 18 barn og små avdelinger maks åtte. Stavanger har i mange år hatt maks antall uten at dette har blitt stilt spørsmål ved. Vi leser at flertallspartiene ønsker en prøveordning med 16 og 6 barn på noen få barnehager. Det er på tide, men vi trenger ikke å prøve noe vi vet er bedre både for barn og ansatte.

De Grønne mener det er uheldig at Stavanger har lagt seg på en maksimal utnyttelse innen lovverket. Derfor har vi bedt barnehagesjefen om å utrede hvor mange avdelinger som blir i overtall med dette forslaget. Dette vil øke pedagogtettheten og vi kan beholde flere avdelinger.

Mer tid til hver enkelt barn

Vi bør utforme en barnehagepolitikk som er på barnas premisser, selv om det koster litt mer. Mindre barnehager med færre avdelinger og mindre barn per avdeling gir mer tid til hvert enkelt barn. De Grønne ønsker å forsterke fokuset på forebygging og tidlig innsats. Det er en investering i fremtiden.

Publisert:

Les også

 1. Kvalitet i barnehagen – vet politikerne hva det er?

Mest lest akkurat nå

 1. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

 2. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

 3. Leteaksjon etter mann (63)

 4. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

 5. Nattklubbene i Stavanger og Sandnes får åpne klokken 20

 6. To nye smittetilfeller i Sandnes fredag

 1. Barnehage