Jeg har en venn som mistrives på sykehjem

DEBATT: Han er bevegelseshemmet. Avhengig av rullestol. Trenger hjelp til enkelte gjøremål. I tillegg er han intelligent!

Publisert: Publisert:

«Jeg ønsker at kommunen kan skaffe min venn og andre oppegående funksjonshemmede et sted hvor de kan trives, sosialiseres og ha et innhold i hverdagen», skriver Arnfinn Stensø. Foto: Illustrasjonsbilde/Scanpix

Debattinnlegg

Arnfinn Stensø
Stavanger

Jeg besøker han på et sykehjem i byen. Han er der hver 5. uke på avlastning. Der får han en god seng, hjelpsomt personale, god mat, kort sagt – oppbevaring til han kan dra hjem til sin kjære kone i fire uker. Så er det en ny uke med «oppbevaring». Det som plager meg er at han mistrives på sykehjem!

Spare penger

Kommunen skal spare penger. Pleie- og omsorgsektoren tar mye av kommunens budsjett. Det får holde om en holder liv i en stakkar om en ikke skal «underholde» han i tillegg. Han kunne jo komme til å trives!

Det nærmer seg valg, og i går kom det en politiker på døren. En av brosjyrene jeg fikk hadde overskriften «Vi stiller til valg i Stavanger, og vil gjerne høre mer om hva du synes er viktig». Den muligheten vil jeg benytte meg av.

Innhold i hverdagen

Jeg ønsker at kommunen kan skaffe min venn og andre oppegående funksjonshemmede et sted hvor de kan trives, sosialiseres og ha et innhold i hverdagen. Hva som skal til? Spør dem. Men har jeg tenkt på hva det vil koste? Trivsel koster vel ikke mer enn en passiv sykehjemsplass, snarere tvert imot!

Les også

Funksjonshemmedes rett til ferie bør lovfestes

Publisert: