Jeg har en venn som mistrives på sykehjem

DEBATT: Han er bevegelseshemmet. Avhengig av rullestol. Trenger hjelp til enkelte gjøremål. I tillegg er han intelligent!

Publisert: Publisert:

«Jeg ønsker at kommunen kan skaffe min venn og andre oppegående funksjonshemmede et sted hvor de kan trives, sosialiseres og ha et innhold i hverdagen», skriver Arnfinn Stensø. Foto: Illustrasjonsbilde/Scanpix

Debattinnlegg

  • Arnfinn Stensø
    Stavanger

Jeg besøker han på et sykehjem i byen. Han er der hver 5. uke på avlastning. Der får han en god seng, hjelpsomt personale, god mat, kort sagt – oppbevaring til han kan dra hjem til sin kjære kone i fire uker. Så er det en ny uke med «oppbevaring». Det som plager meg er at han mistrives på sykehjem!

Spare penger

Kommunen skal spare penger. Pleie- og omsorgsektoren tar mye av kommunens budsjett. Det får holde om en holder liv i en stakkar om en ikke skal «underholde» han i tillegg. Han kunne jo komme til å trives!

Det nærmer seg valg, og i går kom det en politiker på døren. En av brosjyrene jeg fikk hadde overskriften «Vi stiller til valg i Stavanger, og vil gjerne høre mer om hva du synes er viktig». Den muligheten vil jeg benytte meg av.

Innhold i hverdagen

Jeg ønsker at kommunen kan skaffe min venn og andre oppegående funksjonshemmede et sted hvor de kan trives, sosialiseres og ha et innhold i hverdagen. Hva som skal til? Spør dem. Men har jeg tenkt på hva det vil koste? Trivsel koster vel ikke mer enn en passiv sykehjemsplass, snarere tvert imot!

Publisert:

Les også

  1. – Funksjonshemmede bør ha rett til ferie uavhengig av økonomi

  1. Debatt