Hver gang en snor klippes, handler det om arbeidsplasser

DEBATT: Flertallspartiene leser med forundring Eirik Faret Sakariassen (SV) sitt innlegg i Aftenbladet 30. mai der han beskylder oss for å prioritere sykkelritt foran barnefattigdom i Stavanger. Dette er påviselig helt feil.

– Senest i forrige uke fordelte vi midlene til ekstratiltak mot barnefattigdom på gode, langsiktige tiltak, skriver representantene for flertallspartiene. Her klipper Christine Sagen Helgø snora på den offisielle åpningen av Speilet, den nye dansesalen på Tou Scene.

Debattinnlegg

 • John Peter Hernes
  Høyre
 • Christian Wedler
  Frp
 • Per A. Thorbjørnsen
  Venstre
 • Bjørg Tysdal Moe
  Kristelig Folkeparti
 • Bjarne Kvadsheim
  Senterpartiet
 • Karl W. Sandvig
  Pp
Publisert: Publisert:
Les også

Eirik Faret Sakariassens innlegg 30. mai: Snorklipperne i Stavanger

iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Vi har fått utarbeidet en egen tiltaksplan mot barnefattigdom, vi har sørget for 40 millioner til en rekke folkehelsetiltak de siste åtte årene, vi har økt antallet arbeidsplasser som er varig tilrettelagt (VTA), vi har lagt inn driftsmidler til 200 friplasser hos Fiks ferigge ferie og vil redusere prisen på dette tilbudet ytterligere ved neste budsjettbehandling.

Videre har vi fått lavere betalingssats i barnehagene, vi har etablert frilagerordningen, og vi har satt i gang levekårsløft i de mest utsatte delene av byen. Bare på Storhaug har vi sørget for en områdesatsing til over 100 millioner kroner! Senest i forrige uke fordelte vi midlene til ekstratiltak mot barnefattigdom på gode, langsiktige tiltak. Dessuten vil vi fremover jobbe med samskaping med det frivillige organisasjonslivet, nettverktøyet allemed.no for å inkludere alle barn og unge, samt tiltaket HomeStart for å hjelpe familier å takle hverdagen.

Les også

Slik vil de bruke tre millioner i kamp mot barnefattigdom

Les også

Nye tiltak i kampen mot fattigdom

Les også

Slik vil Stavanger-politikerne jobbe mot barnefattigdom

Les også

Erlend Jordal, Stavanger Høyre: «Vår kamp mot barnefattigdom fortsetter»

Les også

Marie Sneve Martinussen, Rødt: «Barnefattigdommen vi må snakke om»

Langsiktig perspektiv

Det er ingen sammenheng mellom støtte til sykkelritt og økt barnefattigdom, men det er en sammenheng mellom flere arbeidsplasser og redusert barnefattigdom. Vi må ha både et kortsiktig og langsiktig perspektiv.

Det absolutt viktigste vi kan gjøre er å få familieforsørgeren(e) inn i arbeidslivet. Flertallspartiene jobber for at det skal finnes arbeid til alle på tvers av kvalifikasjoner, og gjøre terskelen inn i arbeidslivet lavere. Vi må ha et arbeidsliv som inkluderer flest mulig, og et velferdssystem som tar seg godt av de som trenger det mest. SV, Ap, MDG og Rødt sin alternative politikk gir færre arbeidsplasser, som igjen betyr mindre penger til velferd og dermed mer fattigdom.

Kongress- og arrangementturisme

Flertallspartiene har lagt inn en satsing på kongress- og arrangementsturisme i budsjettet. Dette er en næring av betydelig størrelse som gir økt verdiskaping til regionen vår. Slike nye næringsbein er avgjørende i kampen mot barnefattigdom.

For hver eneste krone brukt i støtte til arrangementer forventer vi å få mangedoblet igjen i form av ringvirkninger for byen og dens innbyggere.

Skape og opprettholde arbeidsplasser

Flertallspartienes bestemte holdning er at å legge til rette for næringsutvikling og støtte gode, fremtidsrettede arrangement er å bekjempe barnefattigdom. Hver bidige gang en snor klippes, så skapes det arbeidsplasser.

Ringvirkningsanalysen som ble gjort for Tour de Fjords i 2016 viser at proffrittet bidro med betydelige summer til næringslivet i Rogaland og Hordaland. Opptil 34 millioner kroner i verdiskapning, opptil 9000 ukesverk i sysselsetting og opptil 51 millioner kroner i forbruk.

Snorklipperne i flertallspartiene vil fortsette å jobbe for at innbyggerne i byen vår skal ha det godt, og legge til rette for at alle barn skal bli ivaretatt.

Sykkelrittet Hammer Series har potensial til å bli enda større enn TdF, og vil de neste fem årene ha arrangeres utelukkende i vår region. Med de største World Tour lagene i verden og tv-kanaler som følger dem, blir det timevis med sending herfra. Markedsverdien er ubetalelig. Å kunne klippe snoren for et slikt arrangement i byen vår, er en sann glede. Vi trenger flere slike!

I løpet av arrangementhelgen 24. – 27. mai var det 1000 hotellsenger tilknyttet Hammer. Så kommer alle tilreisende tilskuere og mediefolk utenom. Denne type arrangementer er med på å holde hjulene i gang for næringer som ansetter mennesker med alle typer bakgrunn. Taxisjåfører, kokker, resepsjonister, restaurantsjefer, rengjørere og mange flere får beholde jobbene sine og slippe å bekymre seg for lediggang og sine barns ve og vel.

Vingeklipping

Det er dette SV, Ap, MDG og Rødt ønsker å vingeklippe. De ønsker ikke å bidra til å gi slike arrangementer en mulighet til å vokse seg store og en dag fly av seg selv – til glede for tusenvis av arbeidstakere. SV og MDG vil tvert i mot gjøre tusenvis av mennesker arbeidsledige ved å legge ned oljenæringen. De stemte mot Johan Sverdrup-utbyggingen, og de ønsker en avvikling av norsk oljeindustri. Det er en sammenheng mellom økt arbeidsledighet og økt barnefattigdom.

Snorklipperne i flertallspartiene vil fortsette å jobbe for at innbyggerne i byen vår skal ha det godt, og legge til rette for at alle barn skal bli ivaretatt. Vi vil fortsette med både kortsiktige og langsiktige tiltak for å treffe best mulig med tiltakene i en komplisert kamp mot barnefattigdom. Vi vil ha mer snorklipping og mindre vingeklipping, fordi det er noe av det viktigste vi gjør.

Les også

 1. Snorklipperne i Stavanger

 2. Grov skivebom av Faret Sakariassen

 3. Økte ulikheter gir flere fattige barn

 4. Nye tiltak i kampen mot fattigdom

Publisert:
 1. Debatt
 2. Bjørg Tysdal Moe
 3. John Peter Hernes
 4. Arbeidsliv
 5. Per A. Thorbjørnsen

Mest lest akkurat nå

 1. Person til sykehus med stikkskader etter alvorlig voldshendelse

 2. Mytene lever i Stavanger-regionen. Er det på tide å kvitte seg med dem?

 3. Saktegående trafikk på E39 sør for Ålgård - køen minker

 4. Tøff høst for flere familier – mange vil slite med økonomien

 5. Skadet 18-åring utskrevet fra sykehus

 6. Politiet etterlyser «Rambokniv» - ber folk sjekke hagene