Unge Høyre må stå opp for oljå

DEBATT: Vi kunne fredag lese i en rekke aviser at Unge Høyre snur i saken om LoVeSe (Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja) og ønsker fullt vern. Dette er heldigvis bare en innstilling fra en komité og skal ikke vedtas før på landsmøtet til Unge Høyre i juni.

– Unge Høyre skal si ja til å skape tusenvis av potensielle arbeidsplasser både her i Rogaland og resten av landet, skriver Terje Hetland.

Debattinnlegg

 • Terje Hetland
  Terje Hetland
  Leder for Rogaland unge Høyre
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Vi i Rogaland er klar i vår tale når vi sier at oljå er Norges største og viktigste næring. Oljeindustrien er, og vil fortsatt være, en viktig vekstmotor i norsk økonomi og vår klart største inntektskilde i mange tiår fremover. Rogaland Unge Høyre ønsker å konsekvensutrede Lofoten, Vesterålen og Senja. Det vil bety færre permitterte og arbeidsledige, samt tusenvis av nye arbeidsplasser i Rogaland.

Les også

Unge Høyre gjør helomvending – vil frede Lofoten, Vesterålen og Senja

Kan leve side om side

Det er mange som syns boring er skummelt. De syns det er skummelt for fisken, og at boring i sårbare områder ikke burde finne sted. En ting er iallfall sikkert, og det er at det norske oljeeventyret har vist oss at fisk og olje kan leve side om side som to viktige og livskraftige næringer. I tillegg kan boring i sårbare områder gi oss en unik mulighet til utvikling av ny teknologi. En utbygging i et område som LoVeSe vil jo ikke føre med seg plattformer i fjæresteinene som mange tror.

Vi er enig i at vi skal satse på vind, hav, sol og alle mulige, fornybare energikilder slik at Norge får en større og mer klimavennlig næringsben å stå på. Det som likevel ikke er aktuelt, er at Unge Høyre ikke skal lytte til de delene av landet som har hanskene på, som har industrien utenfor stuedøren og som skaper de verdiene som alle liker å bruke.

Ikke takke nei til velferd

Unge Høyre skal ikke si ja til vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. Vi skal nemlig si ja til å skape tusenvis av potensielle arbeidsplasser både her i Rogaland og resten av landet. Vi skal ikke bremse for næringsutviklingen her i regionen, og vi skal ikke takke nei til 300 milliarder mer til velferd.

Les også

 1. Unge Høyre gjør helomvending – vil frede Lofoten, Vesterålen og Senja

Publisert:
 1. Debatt
 2. Kraftproduksjon
 3. Fornybar energi
 4. Norsk sokkel
 5. Klimapolitikk

Mest lest akkurat nå

 1. Mistet seieren to minutter på overtid mot Tromsø

 2. 900 meter lang «orm» på Ålgård skal gi drikkevann til hundretusenvis

 3. Raste mot dommeren: – Jeg ble lurt

 4. Da hun ble gravid med sin homofile venn, ringte Anniken Huitfeldt for å spørre om det alle lurte på

 5. Viking-børsen: «To meget gode redninger. Vikings klarte beste»

 6. Ansatte gruet seg til 11-åringen med anoreksi kom til avdelingen: — Rystet oss