Frp må endre sitt slagord til «frihet uten ansvar»

DEBATT: Fremskrittspartiet i Stavanger må innse at det er for seint å hoppe av i svingen like før barnet blir født. Da må man ta ansvar for sine handlinger.

Publisert: Publisert:

– Frp vil sikre mannen frihet fra barnebidrag. Dette er et frieri til alle menn som mener «likestillinga har gått for langt» og «nå er det snart ikke lov å være mann lenger», skriver Eirik Faret Sakariassen. Foto: Jarle Aasland

Debattinnlegg

 • Eirik Faret Sakariassen
  Sentralstyremedlem, SV
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Stavanger Frp går inn for juridisk abort. Norske liberalister har lenge levd etter slagordet «frihet under ansvar». Men om menn skal kunne fraskrive seg alt ansvar før et barn blir født må liberalistene i Frp endre sitt slagord til «frihet uten ansvar». De vil sikre mannen frihet fra barnebidrag. Dette er et frieri til alle menn som mener «likestillinga har gått for langt» og «nå er det snart ikke lov å være mann lenger».

Mannen vinner igjen

I kampen om hvilken frihet som skal veie tyngst, så er det mannen som vinner igjen, for Frp-liberalistene. Mannen med stor M har ikke falt. Men mannen med liten m har falt for lenge siden, om du spør Frp.

På merkelig vis fremstiller leder i Stavanger Frp, Kristoffer Sivertsen, forslaget som om det er et forslag fremmet for å redusere presset på kvinner. Kvinner skal altså slippet presset fra «mange menn» som «bruker mye tid på å overtale kvinner til å ta abort». Så, da skal menn heller kunne true med å ta juridisk abort, og la kvinner sitte igjen med alt ansvaret.

Lyder hult

Omsorgen for kvinner fra Frp-representanten lyder like hult som Donald Trumps utsagn «I have great respect for women. Nobody has more respect for women than I do». Særlig når Sivertsen sier til NRK at det finnes tilfeller der menn blir lurt inn i foreldreskap av kvinner. Fremskrittspartiet i Stavanger må innse at det er for seint å hoppe av i svingen like før barnet blir født. Da må man ta ansvar for sine handlinger.

Publisert:

Les også

 1. Steiler over Frp-forslag om å utrede juridisk abort

 2. Stavanger Frp vil utrede juridisk abort

Mest lest akkurat nå

 1. SISTE: Mann i 20-årene funnet etter større leteaksjon

 2. – Slutt å kødde rundt. Det er mennes­kers liv dette handler om

 3. Laila Helland sitter med en svær sjekk i fanget. Rundt henne står en gjeng syklister med klump i halsen og tårer i øynene

 4. 82 nye bekreftede koronatilfeller

 5. «Det merkeligste punktet på Skei Grandes skryteliste er at hun tar æren for at 90.000 oljerelaterte jobber er borte siden 2015»

 6. Åpner gigant­butikk på Forus – alle konkur­rentene er borte

 1. Debatt