Jeg foreslår en skulpturpark på Torget

DEBATT: Jeg synes ikke at en debatt om bruken av Torget skal synke ned til en diskusjon for eller mot salg av nips og suvenirer. Bør ikke byen heller invitere til en til en idédugnad om hva Torget kan brukes til?

Publisert: Publisert:

– Det er mange flotte skulpturer rundt i Stavanger. Jeg tenker på «handlekånå», «Johanna og Broremann», penisskulpturene på Arkeologisk Museum, osv., skriver Pål Mitsem, som foreslår å plassere dem på Torget. Foto: Kristian Jacobsen

Debattinnlegg

 • Pål Mitsem
  Randaberg
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Ett av de flotteste steder i Stavanger er Torget, en stor og innbydende flate i sentrum av byen med fin helning ned mot Vågen og Domkirken med Breiavatnet i bakkant.

Det er vel ingen som synes steinleggingen som ble foretatt for noen år siden var spesielt vellykket. På en måte drepte den ideen om et levende torg i bybilledet. Det var i alle fall konsekvensen når de tradisjonelle torghandlerne tok seg opp til Domkirkeplassen, og har «gravet seg ned» der.

Jeg synes ikke at en debatt om bruken av Torget skal synke ned til en diskusjon for eller mot salg av nips og suvenirer. Bør ikke byen heller invitere til en til en idédugnad om hva torget kan brukes til? I så fall vil jeg foreslå en skulpturpark med springvann, beplantning og hvilebenker. Det er mange flotte skulpturer rundt i Stavanger. Jeg tenker på «handlekånå», «Johanna og Broremann», penisskulpturene på Arkeologisk Museum, osv. En kopi av Lenden kan vel også få plass? Plassen på Torget er jo begrenset, men det er vel ingen lov som forbyr at man utvider litt på begge sider av Vågen, selv om man må fjerne noen parkeringsplasser? I Santiago i Chile er en skulpturpark del av sentrum og et yndet turistmål.

Publisert:

Les også

 1. Torget er en plass for de store anledningene

 2. Aftenbladet skriver ubegripelig om Torget

 3. Thorbjørnsen vil ha debatt om nipset på Torget: – Det er byens utstillingsvindu

 4. Det kan bli endringer på Torget i sentrum

Mest lest akkurat nå

 1. DIREKTE: Raser mot kriminell misbruk av krisetiltak

 2. Ingrid (76) ble smittet på bussen: – En fantastisk tur, jeg kjenner meg helt frisk

 3. Kommuneoverlege om busstur for pensjonister: – Jeg ville tenkt meg grundig om

 4. «Som å stupe inn i luksusfellen»

 5. Fem koronasmittede tok hurtigbåt hjem

 6. Drapsforsøket i Sandnes: Politiet var kjent med konflikt mellom partene

 1. Debatt
 2. Byutvikling
 3. Domkirkeplassen