Slutt å dra dykk gjennom skiten, menn!

Fleire og fleire menn blir taparar, skriv Harald Birkevold under tittelen «Menn som ingen trenger», og forklarer det med at samfunnet har gjort dei overflødige.

Publisert: Publisert:

Menn treng er eit meir realistisk syn på kva evner og anlegg dei faktisk har, skriv forfattar Solveig Aareskjold, som er busett i Sandnes. Foto: Jarle Aasland

Debattinnlegg

 • Solveig Aareskjold
  Forfattar
iconDenne artikkelen er over tre år gammel
Les også

Menn som ingen trenger

Men ein skal òg hugsa på at det i uminnelege tider har vore dyrka ein idé om manndom som ligg langt utanfor dei biologiske rammevilkåra. Før eller seinare måtte det enda med eit smell.

Ekte maskulinitet omfattar rasjonalitet, karakterstyrke, energioverskot og personleg sjølvstende. Altfor mange menn klengjer seg til kvarandre, kastar bort krafta si på destruktiv åtferd, fell i kvar freisting som måtte by seg, og trur på alle som seier at dei er meir verde enn kvinnene.

Det dei treng er eit meir realistisk syn på kva evner og anlegg dei faktisk har. Dei fleste er både meir varme, kjærlege og omsorgsfulle enn dei er klar over. Så sant dei sluttar med å dra seg gjennom skiten, finst det mange yrke der dei kan bli høgt verdsette medarbeidarar, og mange kvinner som gjerne vil ha barn med dei.

Publisert:

Les også

 1. Paven kritisk til undervisning i kjønnsteori

 2. Sjå menneskja, ikkje kjønn

 3. Nei, så kjønn du var

Mest lest akkurat nå

 1. En ekte helt havnet midt i innspillingen av ny katastrofefilm på Orre

 2. Legen har sett moderne nordmenn overveldes av slitenhet og uro. Han gjenkjenner noen klare trekk ved dem som beholder både ro og helse.

 3. 18-åring hadde hatt lappen i tre dager. Så kjørte han «altfor fort».

 4. Amalie Iuel takknemlig for å være i Norge: - Jeg har venninner som er blitt jaget av politiet fordi de har trent i parker

 5. Opprykksdrama for Bryne: – Han har betydd utrolig mye for laget

 6. Blind vold: Mann stukket i halsen ved Maxi kjøpesenter

 1. Harald Birkevold
 2. Kjønnsroller