Kvalitet er viktigst i utbyggingen av Madla-Revheim

DEBATT: I motsetning til Venstre er Ap ikke villige til å gå på akkord med kvalitet og bomiljø når vi skal bygge en ny bydel på Madla-Revheim. Derfor sendte det nye politiske flertallet et av delfeltene (B1) i utbyggingen tilbake for videre bearbeiding.

  • Anders Fjelland Bentsen
    Nestleder, utvalg for by- og samfunnsutvikling, (Ap)
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

I Aftenbladet 7. desember anklager Kjartan Alexander Lunde (V) oss for med dette å ødelegge for næringslivet og boligbyggingen i kommunen. Innlegget avslører at han ikke kan ha lest områdeplanens kvalitetsprogram, som han selv har vært med å vedta.

I områdeplanen ligger det klare føringer og bestemmelser som skal sikre kvalitet og attraktivitet for barnefamilier og andre beboere. Mellom husene skal det være grønt og solrikt. Da kan det ikke bygges for høyt og tett. For det omtalte delfeltet heter det blant annet at «utnyttelsen skal begrenses av krav til kvalitet i uterom», og områdeplanen viser også et høyere antall rekkehus enn det utbyggeren nå foreslår. Med den begrunnelse valgte altså flertallet å gi utbygger beskjed om å justere sitt forslag.

Det burde ikke komme som en overraskelse at Arbeiderpartiet står fast på at kvalitetskravene skal gjelde. Vi vil bygge en best mulig by. Det er synd at Venstre ikke har det samme ambisjonsnivået.

Publisert: