Herlof Nilssen feilinformerer!

Nilssen vet utmerket godt at det er Akademikerne og Legeforeningen som ønsker å bevare dagens ordning med rullerende vaktplaner, mens det er arbeidsgiversiden som vil ha endring.

«Det er absolutt ikke riktig at Akademikerne og Legeforeningen mener at arbeidstiden for leger bare kan planlegges på én måte», skriver Rolf Frøyland og Marit Hermansen. Foto: Pål Christensen

Debattinnlegg

 • Marit Hermansen
  President i Legeforeningen
 • Rune Frøyland
  Leder i Akademikerne helse
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Administrerende direktør i Helse Vest RHF og styreleder i Spekter Herlof Nilssen snur nok en gang streiken på hodet, denne gang i Aftenbladet 30. september.

Forstått for lengst

Nilssen vet utmerket godt at det er Akademikerne og Legeforeningen som ønsker å bevare dagens ordning med rullerende vaktplaner, mens det er arbeidsgiversiden som vil ha endring. Dette har de ansatte, mellomlederne på sykehus og en samlet norsk fagbevegelse forstått for lengst.
Det er absolutt ikke riktig at Akademikerne og Legeforeningen mener at arbeidstiden for leger bare kan planlegges på én måte. Dette vet Nilssen utmerket godt fordi han sitter i Spekter-styret for sykehusområdet som på tirsdag fikk Akademikernes forslag til løsning på sykehusstreiken.
Dette forslaget sikrer både en kollektiv og forsvarlig arbeidstidsordning, samtidig som problemet med planleggingshorisont og uforutsette vakter løses for arbeidsgiversiden. Spekter avviste dette fordi det er de som kun har ett forslag til løsning; all makt til arbeidsgiver.

Bidrar til tillitskrisen!

Nilssen burde være ærlig på hva denne streiken dreier seg om fremfor å gjenta gammel feilinformasjon. Det bidrar bare til at tillitskrisen i sykehus vokser seg sterkere dag for dag.

Les også

 1. La oss finne de gode løsningene sammen!

 2. Har Spekter kastet sykehusene ut i en unødvendig streik?

Publisert:
 1. Helse
 2. Sykehus
 3. Streik
 4. Legeforeningen
 5. Helse Vest

Mest lest akkurat nå

 1. De fikk korona inn på sykehjemmet: – Det var forferdelig, rett og slett

 2. Sandnesbrødre vil bygge ishall og 50-metersbasseng på Lura

 3. Væpnet politiaksjon etter ran av apotek i Egersund

 4. Skole­barn, barne­hage­barn, bok­klubbens barn og barn av regn­buen regnes som samme kahoot, gitt at disse er nær­kontakter

 5. – Pent er det jo ikke. Men det er nødvendig.

 6. Helikoptertrafikken stanses – mannskap på plattformer kommer seg ikke i land