Herlof Nilssen feilinformerer!

Nilssen vet utmerket godt at det er Akademikerne og Legeforeningen som ønsker å bevare dagens ordning med rullerende vaktplaner, mens det er arbeidsgiversiden som vil ha endring.

Publisert: Publisert:

«Det er absolutt ikke riktig at Akademikerne og Legeforeningen mener at arbeidstiden for leger bare kan planlegges på én måte», skriver Rolf Frøyland og Marit Hermansen. Foto: Pål Christensen

Debattinnlegg

 • Marit Hermansen
  President i Legeforeningen
 • Rune Frøyland
  Leder i Akademikerne helse
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Administrerende direktør i Helse Vest RHF og styreleder i Spekter Herlof Nilssen snur nok en gang streiken på hodet, denne gang i Aftenbladet 30. september.

Forstått for lengst

Nilssen vet utmerket godt at det er Akademikerne og Legeforeningen som ønsker å bevare dagens ordning med rullerende vaktplaner, mens det er arbeidsgiversiden som vil ha endring. Dette har de ansatte, mellomlederne på sykehus og en samlet norsk fagbevegelse forstått for lengst.
Det er absolutt ikke riktig at Akademikerne og Legeforeningen mener at arbeidstiden for leger bare kan planlegges på én måte. Dette vet Nilssen utmerket godt fordi han sitter i Spekter-styret for sykehusområdet som på tirsdag fikk Akademikernes forslag til løsning på sykehusstreiken.
Dette forslaget sikrer både en kollektiv og forsvarlig arbeidstidsordning, samtidig som problemet med planleggingshorisont og uforutsette vakter løses for arbeidsgiversiden. Spekter avviste dette fordi det er de som kun har ett forslag til løsning; all makt til arbeidsgiver.

Bidrar til tillitskrisen!

Nilssen burde være ærlig på hva denne streiken dreier seg om fremfor å gjenta gammel feilinformasjon. Det bidrar bare til at tillitskrisen i sykehus vokser seg sterkere dag for dag.

Publisert:

Les også

 1. La oss finne de gode løsningene sammen!

 2. Har Spekter kastet sykehusene ut i en unødvendig streik?

Mest lest akkurat nå

 1. Ingebrigtsen gjør narr av Warholm-utspill

 2. Sigrid Sollund blir kjempeengstelig hver gang sjefen ber om et møte. Det er hun ikke alene om.

 3. Bil begynte å brenne under kjøring på fylkesvei 44

 4. City Bistro legger ned etter 33 år: - Det er trist, men vi ser ingen annen utvei

 5. Viking-helten fortsatt taus om fremtiden: – Vil ikke tenke på det nå

 6. Familie følte seg forgiftet – hadde spist sønnens hasjbrownies

 1. Helse
 2. Sykehus
 3. Streik
 4. Legeforeningen
 5. Helse Vest