Skolene burde selv få lage regelverk for mobilbruk

MOBILBRUK: I Aftenbladet 8. september skriver skoleelev Elita Ingebretsen et velformulert innlegg der hun uttrykker sin frustrasjon med beslutningen om at det ikke skal være lov med mobiltelefon i stavangerskolen lenger.

Publisert: Publisert:

Vi mener det er rektorer og lærere som vet best hvilke regler som bør gjelde for mobilbruk i skolene – ikke politikere. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Debattinnlegg

 • Mette Vabø
  Medlem i Utvalg for Oppvekst og Utdanning

Vi i Venstre deler hennes frustrasjon. Vi kjempet hardt for at hver enkelt skole selv skulle få bestemme hvorvidt elevene har lov til å bruke telefonen på skolen eller ikke. Vi har tillit til at rektorer og lærere klarer å sette opp et hensiktsmessig regelverk selv. Det er slik det har vært så langt, og det er slik vi mener det bør fortsette å være i tiden som kommer.

Vi mener det er rektorer og lærere som vet best hvilke regler som bør gjelde i skolene – ikke politikere. Dessverre ville de nye posisjonspartiene (Ap, SV, MDG, Rødt, FNB og Sp) det annerledes. De ønsket å overstyre skolenes rett til selvbestemmelse, og dermed får det slike utslag som for deg, Elita. Dessverre tapte vi kampen vår om å fortsatt la skolene bestemme dette selv, men vi tar opp kampen igjen så snart anledningen bryr seg!

Publisert:

Les også

 1. Mobil på skolen eller ikke?

Mest lest akkurat nå

 1. Åpner gigant­butikk på Forus - alle konkur­rentene er borte

 2. Kommunen har gjeld til langt opp over ørene: - Uten den lave renta hadde dette vært en økonomisk katastrofe

 3. Stavanger-politiker søker om fritak fra sine politiske verv: – Livet sier «stopp litt nå» til meg

 4. Lærere med hoved­fag klarer ikke løse nye eksamens­oppgaver for mate­matikk i videre­gående: – Vi føler oss maktes­løse

 5. Hytta er 15 minutter hjemmefra: – Veien er kort, men jeg har følelsen av å være langt til fjells

 6. – Trippelen var en kjekk og spennende utfordring

 1. Mobilbruk