Skolene burde selv få lage regelverk for mobilbruk

MOBILBRUK: I Aftenbladet 8. september skriver skoleelev Elita Ingebretsen et velformulert innlegg der hun uttrykker sin frustrasjon med beslutningen om at det ikke skal være lov med mobiltelefon i stavangerskolen lenger.

Vi mener det er rektorer og lærere som vet best hvilke regler som bør gjelde for mobilbruk i skolene – ikke politikere.
  • Mette Vabø
    Mette Vabø
    Medlem, utvalg for oppvekst og utdanning, Stavanger Venstre
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av Aftenbladets debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Vi i Venstre deler hennes frustrasjon. Vi kjempet hardt for at hver enkelt skole selv skulle få bestemme hvorvidt elevene har lov til å bruke telefonen på skolen eller ikke. Vi har tillit til at rektorer og lærere klarer å sette opp et hensiktsmessig regelverk selv. Det er slik det har vært så langt, og det er slik vi mener det bør fortsette å være i tiden som kommer.

Vi mener det er rektorer og lærere som vet best hvilke regler som bør gjelde i skolene – ikke politikere. Dessverre ville de nye posisjonspartiene (Ap, SV, MDG, Rødt, FNB og Sp) det annerledes. De ønsket å overstyre skolenes rett til selvbestemmelse, og dermed får det slike utslag som for deg, Elita. Dessverre tapte vi kampen vår om å fortsatt la skolene bestemme dette selv, men vi tar opp kampen igjen så snart anledningen bryr seg!

Publisert: