Nye debattdeltakere i rasismedebatt

Eirin Sund og Svein Tuastad erstatter Marcela Molina og Pål Morten Borgli i Sølvbergets onsdagsdebatt om rasisme, ytringsfrihet og borgervern.

Svein Tuastad fra Universitetet i Stavanger blir med i debatten.

Debattinnlegg

 • Kristin Aalen
  Kristin Aalen
  Kulturjournalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det blir likevel debatt i regi av Stavanger bibliotek onsdag kveld. Etter at Marcela Molina (SV) og Pål Morten Borgli (Frp) trakk seg i forrige uke, har arrangørene fått inn stortingspolitiker Eirin Sund (Ap) og Svein E. Tuastad, statsviter ved Universitetet i Stavanger.

I debatten deltar også nyhetsredaktør i Rogalands Avis, Lars Petter Einarsson, Hero-direktør Tor Brekke og initiativtaker til Borgervernet Rogaland, Øystein Vaule.

Trygve Faal, stavangermann med etnisk bakgrunn fra Gambia, skal innlede om sin opplevelse med å få hakekors risset inn i panseret på bilen sin tidligere i mars.

Eirin Sund (Ap) deltar i rasismedebatten.

Den planlagte debatten har den siste uka høstet storm fra røster som mener at det er feil å la Vaule slippe til.

— Selv om vi gir Borgervernet Rogaland en talerstol betyr ikke det at vi godkjentstempler alle deres meninger. Det var Borgervernet Rogaland som startet denne debatten og det er viktig for oss at de er representert, uttalte Sølvbergets leder, Marit Egaas, til Aftenbladet i forrige uke.

Hun viste til bibliotekloven der det heter at «folkebibliotekene skal være en uavhengig møteplass og arena for offentlig samtale og debatt.»

— Denne debatten blir en prøvestein for oss. Det er den første kontroversielle debatten vi arrangerer etter den nye bibliotekloven. At ytringsfrihet kan være vanskelig, ser vi jo blant annet i denne saken, sier Egaas.

Debatten finner sted onsdag 26. mars mellom kl. 19.00 og 21.00 i Kulturbiblioteket i Sølvbergets 2. etasje. Debattleder er Anja Wendelborg Fremo fra Stavanger Aftenblad.

Publisert:
 1. Debatt

Mest lest akkurat nå

 1. Politiet om den første utelivsnatten: - Lenge siden vi har hatt det så travelt

 2. Slik ble gjenåpningen feiret i Fargegata: - Endelig!

 3. – Velkommen tilbake!

 4. Cuba-vibber blant palmer og blomsterflor på Sola

 5. De mener bildet er verdt millioner, og har kjempet i flere år for å få det slått fast. Til nå har de bare møtt mot­stand

 6. Denne nye hallen til 115 millioner har alt du kan tenke deg